Τέξας: Ο Χαβιέρ, ο Ουζίγια και η Μακένα ανάμεσα στα παιδιά που σκοτώθηκαν

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων από το μακελειό στο σχολείο

Σοκ σε όλον τον κόσμο από το νέο μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο των ΗΠΑ, όταν ένας 18χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Τα πρώτα θύματα που αναγνωρίστηκαν ήταν δύο αγοράκια εννέα και δέκα ετών κι ένα κοριτσάκι δέκα ετών. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότερα θύματα αναγνωρίζονται από τους γονείς τους. 

Μακελειό στο Τέξας: 18χρονος σκότωσε 19 μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Ο 10χρονος Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του είχε πάει στο σχολείο λίγες ώρες πριν από το μακελειό για να παρευρεθεί σε τελετή απονομής βραβείων. Δεν πίστευε ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε τον γιο της ζωντανό. 

Ο 10χρονος Χαβιέρ Λόπεζ

Ο 10χρονος Χαβιέρ Λόπεζ

Ο εννιάχρονος Ουζίγια Γκαρσία είναι ο δεύτερος που η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του. 

Τέξας: «Έχω ένα μυστικό» - Τα μηνύματα του 18χρονου πριν το μακελειό

Ουζίγια Γκαρσία

Ο Ουζίγια Γκαρσία

Το τρίτο θύμα ήταν η δεκάχρονη Μακένα Λι Έλροντ, ο πατέρας της οποίας είχε εκφράσει φόβους ότι το παιδί του μπορεί να μην είναι ζωντανό όταν έγινε γνωστή η επίθεση στο σχολείο της μικρής. 

Μακένα Λι Έλροντ

Η Μακένα Λι Έλροντ

Στο  μακελειό δολοφονήθηκε και η Amerie Jo Garza

Amerie Jo Garza

Η Amerie Jo Garza

Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε, επίσης, στο Facebook ότι έπεσε νεκρή από τα πυρά του μακελάρη και η δεκάχρονη Eliahana Torres.

Ελιάνα Τόρες

Η Eliahana Torres

Την τελευταία της πνοή στο σχολείο άφησε και η μικρή Έλι. Οι γονείς της την αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν για την επίθεση και τελικά οι φόβοι τους επιβεβαιωθήκαν λίγο αργότερα. 

Έλι

Η μικρή Έλι

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το κίνητρο του δράστη. Πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή μετά από αυτή που έγινε το 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ, όπου εκτελέστηκαν 20 μαθητές και έξι δάσκαλοι.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί «η μάστιγα των ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία», όπως είπε και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής και να θεσμοθετήσουν νόμους που θα την περιορίσουν. 

«Πόσες ακόμα δεκάδες μικρά παιδιά, που είδαν τι συνέβη, θα υποχρεωθούν να δουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης. Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top