Μπλίνκεν: Απαντά στις απειλές Ερντογάν για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

«Νέα τουρκική επίθεση στη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα»

Μπλίνκεν: Απαντά στις απειλές Ερντογάν για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Απάντηση στις απειλές της Τουρκίας έδωσε ο Άντονι Μπλίνκεν. «Η μεγάλη ανησυχία που έχουμε είναι ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μια νέα επίθεση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα, προειδοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ως απάντηση στις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη σέντρα» βγάζει τους Τούρκους η Ελλάδα για τις προκλήσεις 

Η μεγάλη ανησυχία που έχουμε είναι ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και θα δώσει την ευκαιρία σε κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλευτούν την αστάθεια.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου την απειλή για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης κατά δύο περιοχών στη βόρεια Συρία, με στόχο τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν απειλεί εδώ και μία εβδομάδα να εξαπολύσει επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη βόρεια Συρία και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν θέλουμε να δούμε τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο κουτί όπου το έχουμε κλειδώσει», επέμεινε, διακρίνοντας νέες εντάσεις με την Τουρκία, ωστόσο σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top