«Εκρηκτικές» δηλώσεις Πούτιν: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Ταύτισε τη μέρα νίκης κατά του ναζισμού με την εισβολή στην Ουκρανία

Με νέες «εκρηκτικές» δηλώσεις, ο Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με την μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού το 1945. «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος και ευχήθηκε «ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον» στους Ουκρανούς.

Ουκρανία: Στόχος βομβαρδισμών σχολείο στο Λουχάνσκ - Αναφορές για νεκρούς

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας μια σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου.

Ο Πούτιν στέλνει μήνυμα στη Δύση: Πρόβα παρέλασης με πυρηνικά όπλα

Βλαντίμιρ Πούτιν

«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό και χωριά στα βόρεια

Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών. Οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους.

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».

Βλαντίμιρ Πούτιν

«Ο Πούτιν στις 9 Μαΐου θα προειδοποιήσει για τη "συντέλεια" του κόσμου»

«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να πάρουν την εκδίκησή τους.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε, τέλος, σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα «ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top