Ουκρανία: Στόχος βομβαρδισμών σχολείο στο Λουχάνσκ - Αναφορές για νεκρούς

Ο Τσετσένος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την Ποπάσνα  

Τα νεότερα στοιχεία για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (7/5/22)

Μαίνεται για δεύτερο μήνα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πλέον τα σενάρια για κατάπαυση του πυρός απομακρύνονται. Στόχος των βομβαρδισμών σχολεία και άμαχοι που αγωνιούν για τη ζωή τους. 

Ο Πούτιν στέλνει μήνυμα στη Δύση: Πρόβα παρέλασης με πυρηνικά όπλα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις ενός σχολείου στο ουκρανικό χωριό Μπιλοχορίβκα, ενώ άλλοι 60 που παραμένουν κάτω τα συντρίμμια υπάρχει φόβοι ότι είναι επίσης νεκροί, δήλωσε σήμερα ο Σέρχιι Γκαϊντάι κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ.

Στόχος βομβαρδισμών και ένα σχολείο σε χωριό κοντά στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Εκεί βρισκόταν το τελευταίο υπόγειο καταφύγιο της κοινότητας, στο οποίο εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 90 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης, με αξιωματούχους να κάνουν λόγο για περίπου 30 παγιδευμένους στα συντρίμμια. Δεν έχει δοθεί κανένας επίσημος απολογισμός θυμάτων, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Παράλληλα έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στην πόλη Πριβίλα της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν εξάλλου αξιωματούχοι μέσω Telegam.

Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Περισσότεροι από 300 άμαχοι διασώθηκαν από το Αζοφστάλ

Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Αζοφστάλ, αφού περισσότεροι από 300 άμαχοι διασώθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα της περιοχής, το οποίο σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι Αρχές τώρα επικεντρώνονται στη «δεύτερη φάση» της εκκένωσης, δηλαδή την απομάκρυνση των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού. Θα εργαστούν, επίσης, για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όλους τους κατοίκους της Μαριούπολης και των γύρω οικισμών.

πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Κίεβο προσπαθεί να βγάλει από το Αζοφστάλ τους υπερασπιστές του αλλά τόνισε ότι αυτό είναι «εξαιρετικά δύσκολο».

Ουκρανία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την Ποπάσνα        

Ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιώτες του έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ποπάσνα στην ανατολική Ουκρανία, αν και Ουκρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η μάχη για την πόλη συνεχίζεται. 

Στα μέσα Απριλίου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση η οποία επικεντρώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, με τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς και επιθέσεις να σημειώνονται τον τελευταίο καιρό γύρω από την Ποπάσνα στην επαρχία Λουχάνσκ.

Προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή, αλλά αργά χθες Σάββατο ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε δηλώσει ότι στην πόλη μαίνονται σφοδρές μάχες. 

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης του Λουχάνσκ, είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή. “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο”, είχε επισημάνει σε βίντεο στο Telegram. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι στη μάχη δεν συμμετέχουν τσετσενικά στρατεύματα, αλλά κάνουν λεηλασίες και τραβούν βίντεο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top