Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έκλεισε» τα 96 και το γιόρτασε με μια φωτογραφία

Η πρώτη επίσκεψη του Χάρι και της Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα άλογα / AP Video

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 96α γενέθλιά της με μια φωτογραφία που «μαρτυρά» το πάθος της για τα άλογα, τη στιγμή που ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τη ζωή του και τις δυσκολίες του να φέρει τα παιδιά του να συναντήσουν την προγιαγιά τους.

Πρίγκιπας Harry στο NBC: Του λείπουν ο αδερφός και ο πατέρας του;

Η βασίλισσα ταξίδεψε από το Ουίνδσορ στο κτήμα της στο Σάντριγχαμ για να μείνει στο ακίνητο που αγαπούσε ο εκλιπών σύζυγός της, ο δούκας του Εδιμβούργου, για τα γενέθλιά της. Την περασμένη εβδομάδα, δέχθηκε ειδικούς καλεσμένους στο Windsor ενώ ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε με τη σύζυγό του, Μέγκαν, λίγο πριν φτάσουν στους αγώνες «Invictus» στην Ολλανδία.

Οι ευχές για τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ξεκινήσει, συμπεριλαμβανομένου και του Μπόρις Τζόνσον, ενώ θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί με όπλα προς τιμήν της την Πέμπτη. Η φωτογραφία των γενεθλίων της τραβήχτηκε τον Μάρτιο στο κάστρο του Ουίνδσορ από τον Χένρι Νταλάλ, στον οποίο προηγουμένως ανατέθηκε να τραβήξει ένα επίσημο πορτρέτο για τα 90ά της γενέθλια.

Πρίγκιπας Χάρι: «Η βασίλισσα είναι σε εξαιρετική φόρμα»

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε στην εκπομπή «Today» του NBC την Τετάρτη για την επίσκεψή του στη βασίλισσα στο Ουίνδσορ την περασμένη εβδομάδα. Ήταν η πρώτη κοινή επίσκεψή του και της Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που μετακόμισε στις ΗΠΑ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν / AP Images

«Ήταν πολύ ωραίο να την προλάβω», είπε. «Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Έχει πάντα μεγάλη αίσθηση του χιούμορ μαζί μου». Ο δούκας είπε ότι ήθελε να επιστρέψει στη Βρετανία με τα παιδιά του για το επερχόμενο πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας, αλλά πάλευε με την ασφάλεια. «Δεν ξέρω ακόμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα, με θέματα ασφάλειας και οτιδήποτε άλλο», είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθεί να καταστήσει δυνατό να κάνω τα παιδιά μου να τη γνωρίσουν».

Όμως, είπε, οι ΗΠΑ είναι το σπίτι του προς το παρόν και τον υποδέχτηκαν στην κοινότητά του στη Σάντα Μπάρμπαρα «με ανοιχτές αγκάλες».

Τέλος σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό έχει «πιάσει» τον εαυτό του να σκέφτεται περισσότερο την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Νιώθω την παρουσία της σχεδόν σε ό,τι κάνω τώρα. Αλλά σίγουρα περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερο από ποτέ, χωρίς αμφιβολία. Άρα μας προσέχει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top