Κυρώσεις: Ακόμη πιο κοντά η ΕΕ στο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο    

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για νέες κυρώσεις που εξετάζονται

ρωσικό πετρέλαιο τάνκερ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία,   δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. 

Δεσμεύτηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο
 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ ότι σχεδιάζεται ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο σε επίπεδο ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει. Συγκεκριμένα, όταν παρουσίασε το 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε πει ξεκάθαρα ότι η Επιτροπή εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο, υπενθύμισε ο Ερίκ Μαμέρ.


Νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας: Τα 6 σκληρά μέτρα  

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το Σαββατοκύριακο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα ότι η Επιτροπή εξετάζει «έξυπνους μηχανισμούς» για να σταματήσουν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. «Οι συζητήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Καμπανάκι» από την Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Δε ζούμε μόνο με αποθέματα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top