Επιχείρηση κατάληψης του Ντονμπάς - Αντίστροφη μέτρηση για τη Μαριούπολη

«Εμφανίστηκε» ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Προκλητικές δηλώσεις του Καντίροφ

Ο αρχηγός των Τσετσένων λέει πως οι Ρώσοι θα καταλάβουν πλήρως το Azovtal στη Μαριούπολη. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επανεμφανίζεται και δηλώνει πως «Η Μόσχα επιδιώκει να "απελευθερώσει" στρατιωτικά την ανατολική Ουκρανία». 

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σήμερα πλήρως τη χαλυβουργία Azovstal όπου αντιστέκονται οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πολιορκούμενης Μαριούπολης.

Tελεσίγραφο των Ρώσων στη Μαριούπολη - «Παραδοθείτε μέχρι το μεσημέρι»

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα... καταλάβουμε πλήρως το Azovstal», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Η Ρωσία κάλεσε νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal, να καταθέσουν τα όπλα τους έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

«Η Μόσχα επιδιώκει να "απελευθερώσει" στρατιωτικά την ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού 

Η Ρωσία θέλει «να απελευθερώσει» στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη, δήλωσε σήμερα ο υπουργος Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, κατηγορώντας τη Δύση ότι «παρατείνει» την σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο.

Ουκρανία: Τηλεδιάσκεψη κορυφής Μακρόν, Μπάιντεν και άλλων ηγετών

«Ο ρωσικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (Βλαντίμιρ Πούτιν) για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ τίθεται σε εφαρμογή», σημείωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Σοϊγκού, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που κάνει από τα τέλη Μαρτίου. Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες πως είχε πάθει έμφραγμα από «μη φυσικά αίτια». 

Σεργκέι Σοιγκού και Σεργκέι Λαβρόφ/ Φωτογραφία αρχείου: AP

Σεργκέι Σοιγκού και Σεργκέι Λαβρόφ/ Φωτογραφία αρχείου: AP

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο μαχητής του Αζόφ που είχε μιλήσει στη Βουλή;

«Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», σημείωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top