Συνελήφθη άνδρας για τα πυρά σε εμπορικό στη Ν. Καρολίνα με 14 τραυματίες

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν τυχαίο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας

Συνελήφθη άνδρας για τα πυρά σε εμπορικό στη Ν. Καρολίνα με 14 τραυματίες

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο σε σχέση με τους πυροβολισμούς σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας, χθες Σάββατο, όπου τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολούμπια είπε ότι ο 22χρονος Jewayne M. Price, ο οποίος ήταν ένα από τα τρία άτομα που αρχικά συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές ως πρόσωπο ενδιαφέροντος, παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να κατηγορηθεί για παράνομη μεταφορά ενός πιστολιού.

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο Columbiana Centre δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν έκανε γνωστό ο αρχηγός της αστυνομίας  με δελτίο Τύπου, το Σάββατο. Οι τραυματίες είναι ηλικίας από 15 έως 73 ετών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά ότι εννέα άνθρωποι πυροβολήθηκαν και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο για να βρούν ένα μέρος με ασφάλεια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 73χρονος συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, αλλά οι υπόλοιποι είτε έχουν πάρει εξιτήριο από τα τοπικά νοσοκομεία ή αναμένεται να πάρουν σύντομα.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν τυχαίο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. Χόλμπρουκ. «Πιστεύουμε ότι γνώριζαν ο ένας τον άλλον και κάτι οδήγησε στον πυροβολισμό».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τουλάχιστον τρεις ύποπτοι έφεραν πυροβόλα όπλα μέσα στο εμπορικό κέντρο, αλλά ακόμα προσπαθούν να προσδιορίσουν πόσοι ύποπτοι άνοιξαν πυρ. Η αστυνομία είπε ότι κατασχέθηκε τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

Ο Ντάνιελ Τζόνσον, αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι αυτός και η οικογένειά του βρίσκονταν σε ταξίδι  από την Αλαμπάμα και έτρωγαν στο χώρο φαγητού όταν άκουσαν για πρώτη φορά πυροβολισμούς και άρχισαν να βλέπουν ανθρώπους να τρέχουν.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι άνθρωποι φώναζαν για τα παιδιά και τους συζύγους τους, χτυπώντας τα τραπέζια καθώς τρέπονταν σε φυγή.

«Όλοι προσπαθούσαν να βγουν έξω», είπε ο Τζόνσον. «Όταν έβγαινα έξω, έβλεπες καρότσια μωρών αναποδογυρισμένα, τηλέφωνα ανθρώπων και πεταμένα κλειδιά.. Ήταν μια κατάσταση ταραχής» περιέγραψε στο Associated Press.

Ο πυροβολισμός στο εμπορικό της Νότιας Καρολίνας είναι το τελευταίο μιας σειράς ανάλογων περιστατικών σε εμπορικά κέντρα ή δίπλα σε τέτοια καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Ένα 15χρονο αγόρι πυροβολήθηκε στο κεφάλι την Τετάρτη έξω από το Atlantic Terminal Mall του Μπρούκλιν. Σύμφωνα με τις αρχές ο έφηβος ήταν με μια ομάδα αγοριών όταν ήρθαν σε διαμάχη με μια δεύτερη ομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top