Ουκρανία: Χιλιάδες άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για την ανατολική Ουκρανία

Δείτε βίντεο για τη Μαριούπολη από τις ειδήσεις του Star-31.3.22

Πάνω από 3.000  άνθρωποι διέφυγαν από την περιοχή της Μαριούπολης με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός, έπειτα από μια πρώτη αποτυχία, ετοιμάζει αργότερα μέσα στο Σάββατο μια νέα απόπειρα απομάκρυνσης αμάχων από την πολιορκημένη και κατεστραμμένη πόλη.

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόξενο της Μαριούπολης

Με τη ρωσική εισβολή να βρίσκεται στην 37η ημέρα, η ανθρωπιστική κατάσταση εκεί είναι καταστροφική. Έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης στην Αζοφική Θάλασσα, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 5.000 νεκρούς κατοίκους.

Δένδιας: Ο Λαβρόφ δε γνώριζε για την εισβολή στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, περίπου 160.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στην πόλη, η κατάληψη της οποίας θα επέτρεπε στους Ρώσους να εξασφαλίσουν μια εδαφική συνέχεια, από την Κριμαία μέχρι τις δύο αποσχισθείσες φιλορωσικές δημοκρατίες του Ντονμπάς. Η απομάκρυνση αμάχων, που εδώ και εβδομάδες ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί, διεξάγεται πλέον σταδιακά.

Ουκρανία: Δεν έχει υποστεί ζημιές το Τσερνόμπιλ

«Σήμερα (Παρασκευή), οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι λειτούργησαν σε τρεις περιφέρειες: του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια. Καταφέραμε να σώσουμε 6.266 ανθρώπους, 3.071 από τους οποίους από τη Μαριούπολη», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη νύχτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top