Η δραματική διαφυγή Έλληνα από τη Χερσώνα που κατέλαβαν οι Ρώσοι 

Πώς δραπέτευσε με σύζυγο και 7χρονο παιδί πριν αρχίσουν οι βομβαρδισμοί

Επί έναν μήνα ζούσε στο υπόγειο του σπιτιού του με την γυναίκα και την 7 ετών κορούλα του, όσο οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν την Χερσώνα της Ουκρανίας. Ο λόγος για τον Έλληνα πολίτη Παντελή Αλεξόπουλο. Κατάφερε να «δραπετεύσει» χθες το πρωί, μ' ένα κονβόι 25 αυτοκινήτων. Λίγες ώρες αργότερα, η πόλη του βομβαρδίστηκε ανελέητα. Με υγρά μάτια, αλλά και με ένα χαμόγελο ανακούφισης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, μίλησε στο Star και την Κατερίνα Τσαμούρη.  

Ουκρανία: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

«Άκουγες τους πυραύλους να περνάνε από πάνω σου κι έπρεπε να βγεις έξω για να πάρεις ψωμί. Όλα τα φαρμακεία ήταν άδεια. Χθες ήταν η χειρότερη νύχτα που πέρασε ποτέ, διότι έπεφταν ρουκέτες πάρα πολύ κοντά στο χωριό».    

Στους δρόμους της Χερσώνας η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες ήταν εκτός ελέγχου. Οι Ουκρανοί διαδήλωναν κατά του εχθρού που κατέλαβε την πόλη τους και οι Ρώσοι έριχναν στο ψαχνό: 

Όπως δηλώνει ο κ. Αλεξόπουλος οι Ρώσοι «είχαν ξεκινήσει να πυροβολούν και αμάχους και να πυροβολούν αδιάκριτα και στον αέρα για να μπορούν να διαλύσουν το πλήθος».

Ουκρανία: Μπήκε στη Χερσώνα ο ρωσικός στρατός 

Π. Αλεξόπουλος: Περάσαμε μέσα από νάρκες και βομβαρδισμούς 

Εξίσου τρομακτικό ήταν το ταξίδι της επιστροφής προς το Βουκουρέστι, ώστε από εκεί να έρθουν στην πατρίδα. Κάθε 2 χιλιόμετρα υπήρχε ρωσικό μπλόκο και μετά μια «νεκρή» ζώνη 30 χιλιομέτρων. 

Η εξομολόγησή του είναι συγκλονιστική:  

«Ξεκινήσαμε να ακούμε βομβαρδισμούς, ρουκέτες. Μιλάμε για ένα φοβερό χάος. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, δεν έχεις επιλογές. Kοιτάς μπροστά και προχωράς. Κοιτάς να βρεθείς προς την ελευθερία σου και να μπορέσεις να σώσεις την οικογένειά σου».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top