Ουκρανία: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

«Απωθούνται οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο» λένε ο ουκρανικός στρατός

Μαίνονται οι μάχες στο Χάρκοβο/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (24/3/22)

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 15 ακόμη τραυματίστηκαν σε έναν ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης με ανάρτηση του στο Telegram. 

Ζελένσκι σε ΝΑΤΟ: «Οι Ρώσοι έριξαν βόμβες φωσφόρου. Σκοτώθηκαν παιδιά»

«Σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ. 

Ο βομβαρδισμός που εξαπολύθηκε με «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» έπληξε ένα ταχυδρομείο κοντά στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε ο Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για ένα «νέο έγκλημα των Ρώσων κατακτητών».

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αριθμούσε πριν τον πόλεμο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

ΝΑΤΟ: «Καλούμε τον Πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο»

Από την αρχή της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η πόλη σφυροκοπείται από ρωσικούς βομβαρδισμούς που έχουν καταστρέψει σχεδόν χίλια κτίρια στην περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία είναι κτίρια κατοικιών, δήλωσε την Δευτέρα ο δήμαρχος της, Ιγκόρ Τερέχοφ.  

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έχει απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε μερικές περιοχές γύρω από το Κίεβο        

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τα στρατεύματα της έχουν απωθήσει ρωσικές δυνάμεις από κάποιες περιοχές γύρω από το Κίεβο , αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα περικυκλώσει και θα καταλάβει το Κίεβο.   

«Σε μερικούς τομείς ο εχθρός έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο από 74 χιλιόμετρα, σε κάποιους άλλους τομείς ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ σε τηλεοπτική ενημέρωση.  

Ουκρανία: «Υποχωρεί ο ρωσικός στρατός» - Σε διαδηλώσεις καλεί ο Ζελένσκι

Χωρίς να επικαλείται κάποια αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει αποστείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Λευκορωσία για να ενισχύσει τα στρατεύματα του που επιτίθενται στο Κίεβο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού στρατού, οι απώλειες των Ρώσων είναι μεγάλες, καθώς έχουν χάσει ήδη τουλάχιστον 101 αεροπλάνα, 4 πλοία, 124 ελικόπτερα, 517 τανκ και 42 ντρόουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top