Είναι άρρωστος ο Πούτιν; Τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να νοσεί βαριά

Τι αναφέρει για τον Ρώσο πρόεδρο δημοσίευμα της Telegraph

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 23η ημέρα, πληθαίνουν τα σενάρια ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν είναι άρρωστος. Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» παρουσίασε τα πέντε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι ο Πούτιν μπορεί να νοσεί και να θέλει να «γράψει Ιστορία» με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Είναι ψυχρός, τρελός, με σημάδια του "Συνδρόμου Ύβρεως"»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, τα στοιχεία που «μαρτυρούν» ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι άρρωστος είναι τα εξής:

Τι δείχνει η εξωτερική εμφάνιση του Πούτιν

Η εξωτερική εμφάνιση του Πούτιν το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ερωτήματα, καθώς φαίνεται «μαγκωμένος» και πρησμένος στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό μπορεί να οφείλεται σε αναβολικά ή στεροειδή, που μπορεί να λαμβάνει για κάποια θεραπεία. Η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη Ρωσία, Φιόνα Χιλ, ανέφερε πρόσφατα:

Φαίνεται πρησμένος στο πρόσωπο. Ξέρουμε ότι είχε πόνους στην πλάτη. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι πιο σοβαρό, μπορεί να παίρνει μεγάλες δόσεις στεροειδών ή κάτι άλλο. Αυτή η εισβολή ίσως είναι αποτέλεσμα και προσωπικών του παραγόντων.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Το πρησμένο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του -  AP Image

Τα μακριά τραπέζια

Τα μακριά τραπέζια όπου ο Πούτιν υποδέχθηκε τους ξένους ηγέτες μπορεί να έγιναν viral λόγω κορωνοϊού, ωστόσο φέρεται να κρύβουν κάτι πιο ανησυχητικό. Και αυτό διότι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό, είτε εξαιτίας υποκείμενου νοσήματος είτε εξαιτίας λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από Covid ή άλλες μολύνσεις.

Έτσι, λοιπόν δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις από τους ξένους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται η φωτογραφία που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τον Ρώσο πρόεδρο και τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, να κάθονται στις δύο άκρες ενός τεράστιου τραπεζιού, όταν ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει PCR test για τον κορωνοϊό.

Μακρόν - Πούτιν

Η φωτογραφία των δύο ηγετών στο τεράστιο τραπέζι που είχε γίνει viral - AP Image

Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών

Ο Μάρκο Ρούμπιο, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε πως το μόνο που μπορεί να πει προς το παρόν είναι ότι «κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν», λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. Ήταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης.

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει ότι πληθαίνουν οι φωνές προς τους Αμερικανούς έτσι ώστε να δημοσιοποιηθούν ό,τι πληροφορίες έχουν για την υγεία του Πούτιν. Ανάλογες υποψίες έχουν και οι Γάλλοι αξιωματούχοι που είχαν παραβρεθεί στη συνάντηση Μακρόν – Πούτιν: «Δεν είναι ο ίδιος Πούτιν. Ήταν πιο σκληροπυρηνικός και άκαμπτος και σε κάποια θέματα φάνηκε εκτός ελέγχου.

Ο βήχας που «κόπηκε» σε ζωντανή μετάδοση

Το 2020, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε και καλύφθηκε τηλεοπτικά, ο Πούτιν άρχισε να βήχει. Όμως στη συνέχεια ο βήχας «κόπηκε» από την μετάδοση.

Τότε, ο καθηγητής Βαλέρι Σολοβέι, πρώην ιστορικός στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είχε υπογραμμίσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ίσως να έχει Πάρκινσον ή καρκίνο και ότι ίσως έπρεπε να παραιτηθεί το 2021, για λόγους υγείας.

Το 2019,  ο Σολοβέι παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο, όπου ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, λόγω «πολιτικών πιέσεων», ενώ αργότερα, συνελήφθη σε μια αντικαθεστωτική διαδήλωση.

Βλαντιμίρ Πούτιν  υγεία

Το χρονοδιάγραμμα στην εξουσία

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, «αν ο Πούτιν είχε αποδείξει κάτι στη Δύση είναι πως ποτέ δε βιάζεται, ιδιαίτερα όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν επιθετικές ενέργειες», παραθέτοντας ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008, αλλά και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph, τώρα φέρεται να άλλαξε τακτική και να προσπαθεί να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, παρότι ο ίδιος διαβεβαίωσε για το αντίθετο, σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδέχεται η υγεία του Ρώσου προέδρου να χειροτερεύει, με αποτέλεσμα ο χρόνος του να τελειώνει.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες: «Δεν είναι άρρωστος ο Πούτιν»

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η πνευματική κατάσταση του Ρώσου προέδρου είναι «φυσιολογική» και ότι σωματικά είναι κουρασμένος γιατί εργάζεται σκληρά.

Το 2020, ο Πεσκόφ είχε διαψεύσει ξανά φήμες για την υγεία του Πούτιν, συγκεκριμένα ότι έπασχε από Πάρκινσον και ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί. Πάντως, όπως αναφέρει η Telegraph, δύσκολο να πιστέψει κανείς το Κρεμλίνο, που έχει παράδοση στα ψέματα όσον αφορά την κατάσταση της υγείας ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης ή της Ρωσίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top