Η «μητέρα ηρωίδα» της Ουκρανίας που σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή

Συγκλονίζει η κόρη της: «Έσωσε τους στρατιώτες μέχρι το τέλος»

Η «μητέρα ηρωίδα» της Ουκρανίας που σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/9)

Στην πρώτη γραμμή της μάχης «χάνονται» καθημερινά δεκάδες πολίτες που οι προσωπικές ιστορίες τους συγκλονίζουν. Ανάμεσά τους και μια Ουκρανή γιατρός, μητέρα 12 παιδιών, που ήρθε αντιμέτωπη με τη φρίκη του πολέμου.

Ουκρανία: Οι περισσότεροι άμαχοι διασώθηκαν από τον βομβαρδισμό στο θέατρο

Πρόκειται για τη 48χρονη Όλγα Σεμιντιάνοβα που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε πόλη κοντά στο Ντόνετσκ, στις 3 Μαρτίου. Η γιατρός συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος, παρόλο που στη μάχη σκοτώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της μονάδας της, όπως γράφει η Daily Mail.

Ουκρανία - νεκρή μητέρα 12 παιδιών

Η Όλγα Σεμιντιάνοβα ήταν μητέρα τριών παιδιών

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Σεμιντιάνοβα σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο στομάχι. Ωστόσο, η σορός της δεν έχει ακόμη ανασυρθεί, καθώς οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται.

Η κόρη της, Τζούλια, ανέφερε στη Sun: «Έσωσε τους στρατιώτες μέχρι το τέλος. Έχουμε φωτογραφίες από τον τόπο που σκοτώθηκε, αλλά λόγω των σφοδρών μαχών δεν μπορούμε ακόμη να θάψουμε τη μητέρα μου».

Ουκρανία - νεκρή μητέρα που πολέμησε στο μέτωπο

Της είχε απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Μητέρα Ηρωίδα», που δίνεται σε γυναίκες που έχουν αποκτήσει περισσότερα από πέντε παιδιά. Η 48χρονη είχε 12 παιδιά, έξι βιολογικά και έξι υιοθετημένα από  ορφανοτροφείο της περιοχής.

νεκρή Ουκρανή στρατιωτικός, μητέρα 12 παιδιών

Είχε υπηρετήσει στον στρατό από το 2014 και ζούσε στην πόλη Marhanets, που βρίσκεται περίπου 150 μίλια μακριά από το σημείο όπου «άφησε» την τελευταία της πνοή. 

Μετά την είδηση του θανάτου της, τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης  από επικεφαλής μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top