Ουκρανία: Εισήγηση για διεθνή διαμεσολαβητή - Πιθανή υποψήφια η Μέρκελ

Μπορέλ: «Αυτός είναι ένας πόλεμος του Πούτιν και πρέπει να τον σταματήσει»

Όλα όσα έγιναν σήμερα στις Βρυξέλλες στη συνάντηση του ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (4/3/22)

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ τάχθηκε σήμερα υπέρ του ορισμού διεθνούς διαμεσολαβητή για την κρίση στην Ουκρανία. Ένας από τους πιθανούς υποψήφιους, δήλωσε, θα μπορούσε να είναι η πρώην καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

Πούτιν σε Σολτς: Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία το Σαββατοκύριακο

Ο διεθνής διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα η οποία θα γίνει αποδεκτή και σεβαστή και από τις δύο πλευρές, τόνισε ο κ. Ροτ και ερωτώμενος αν θα μπορούσε να είναι η 'Αγγελα Μέρκελ σε αυτόν τον ρόλο, δήλωσε ότι «με τις διασυνδέσεις και την εμπειρία της, θα ήταν σίγουρα πιθανή υποψήφια», αλλά ο ίδιος δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Ζοζέπ Μπορέλ: «Αυτός είναι ένας πόλεμος του Πούτιν και πρέπει να τον σταματήσει»

Για το «άσχημο πρόσωπο του πολέμου που ξέσπασε στα σύνορά μας» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν πριν από την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Πούτιν: «Δεν υπάρχει καμία κακή πρόθεση προς τους γείτονές μας»

Ο Μπορέλ ανέφερε ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τα πάντα και σημείωσε ότι «αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν και πρέπει να σταματήσει». Επιπροσθέτως, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top