Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις και βομβαρδισμοί- Νεκρό παιδί στο Χάρκοβο

Nεκροί 40 στρατιώτες και 10 άμαχοι- Ζελένσκι: «Πάρτε τα όπλα»

Ρεπορτάζ Μαρίας Τσιλινίκου στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Star για τις εκρήξεις στο Χάρκοβο

«Μαύρη» μέρα ξημέρωσε για την Ευρώπη. Ο Πούτιν διέταξε εκταταμένη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2022. Οι εικόνες που έρχονται από τη χώρα είναι δραματικές. Βομβαρδισμοί, καταστροφές, σειρήνες πολέμου και πολίτες να ψάχνουν τρόπους να σωθούν είτε πηγαίνοντας σε καταφύγια, είτε εγκαταλείποντας τα σπίτια τους.

Αγωνία για 120.000 Έλληνες στην Ουκρανία - Κρύβονται στα υπόγεια σπιτιών

Εκρήξεις ακούγονται, από νωρίς το πρωί στο Χάρκοβο, την ουκρανική πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέτωπο του πολέμου. Την ίδια ώρα, πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό του Χάρκοβου της Ουκρανίας καταγράφουν εικόνες από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Ουκρανία: Nεκροί 40 στρατιώτες και 10 άμαχοι - Σκοτώθηκε κι ένα παιδί στο Χάρκοβο

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε ο  Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Καταστροφές στην ουκρανική στρατιωτική βάση έξω από τη Μαριούπολη- φωτογραφία ΑΡ

Καταστροφές στην ουκρανική στρατιωτική βάση έξω από τη Μαριούπολη- φωτογραφία ΑΡ

Ένα αγόρι επίσης σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας είχε κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς και εννιά τραυματίες.

Θραύσματα στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά σε παιδική χαρά μετά από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας- φωτογραφία ΑΡ

Θραύσματα στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά σε παιδική χαρά μετά από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας- φωτογραφία ΑΡ

Η ουκρανική συνοριοφρουρά ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

Oλική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Πληροφορίες για οχτώ νεκρούς

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες». 

Μαζεύουν πυραύλους από τους δρόμους του Κιέβου- φωτογραφία ΑΡ

Μαζεύουν πυραύλους από τους δρόμους του Κιέβου- φωτογραφία ΑΡ

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Ουκρανία: «Έχουμε εξουδετερώσει περίπου 50 Ρώσους κατακτητές»

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο. Η Μόσχα έχει διαψεύσει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της. 

Έχει καταστραφεί η στρατιωτική βάση στη Μαριούπολη - Ρεπορτάζ Μαρίας Τσιλινίκου στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Star για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Έχει καταστραφεί η στρατιωτική βάση στη Μαριούπολη - Ρεπορτάζ Μαρίας Τσιλινίκου στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Star για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια», στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του. 

Από την πλευρά της η συνοριοφυλακή της χώρας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής τρία μέλη έχουν σκοτωθεί, όλα τους στην επαρχία Χερσόν, στα νότια σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία. 

Ζελένσκι: «Πάρτε όπλα - Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει. 

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα. 
«Διακόψαμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ

Οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν επειγόντως σήμερα στις Βρυξέλλες. Εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για νέα διάταξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ίσως ζητηθεί και η ελληνική συνδρομή.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της συνθήκης της Συμμαχίας, το οποίο προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός των μερών, μετά τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top