Oλική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Πληροφορίες για οχτώ νεκρούς

Εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο - Τρέχουν να σωθούν οι πολίτες

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

έκρηξη εργοστάσιο

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ουκρανία

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα,  κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία, και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ. 

«Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας», εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα "Ζ".

έκρηξη

Τεταμένη η κατάσταση στην Ουκρανία

 

 

Παράλληλα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανήρτησαν ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρουν ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αυτοαναξηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ

πόλεμος Ουκρανία

Από τα ξημερώματα η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία

O ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι ακούστηκαν άλλες τέσσερις εκρήξεις στη Μαριούπολη. 

H Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροσκάφη

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ολική εισβολή της Ρωσία» στο ουκρανικό έδαφος, κάτι που επιβεβαιώνει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

έκρηξη

Η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι αρχές στο Κίεβο. 

Ουκρανία: Πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές με όπλα υψηλής ακρίβειας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

 

 

Γίνεται εκτενής βομβαρδισμός με αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και πυροβολικό μεγάλης ακτίνας δράσης στις βασικές υποδομές της Ουκρανίας όπως αεροδρόμια, βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας, γέφυρες, λιμάνια, αεράμυνα.κτλ μέχρι και το Κίεβο.

 

 

Το υπουργειο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας δεν χτυπούν πόλεις στην Ουκρανία. Χρησιμοποιούνται όπλα ακριβείας, αποκλειστικά εναντίον των στρατιωτικών υποδομών. Δεν υπάρχει καμία απειλή για τον άμαχο πληθυσμό».

Ουκρανία: Κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροσκάφη

Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο. 

ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός χτυπά στρατιωτικούς στόχους

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας ο ουκρανικός στρατός αποκρούει αεροπορική επίθεση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό. 

Την ίδια ώρα η Ουκρανία δέχεται επίθεση και στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.

Κίνα: Συστήνει στους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουκρανία συνέστησε στους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετικά επισφαλής. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το Κίεβο - Στα καταφύγια οι πολίτες

Πάντως δεν κάλεσε τους Κινέζους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τουρκία: Μείνετε σπίτια σας

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση στους πολίτες που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα

Επίσης συνέστησε στους Τούρκους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ή σε ασφαλή μέρη και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ματαίωσε όλες τις πτήσεις της στην Ουκρανία λόγω του κλεισίματος του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Ουκρανία: Ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου

Την ίδια ώρα η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου, ώστε να μην προσεγγίσουν από εκεί τα ρωσικά πλοία. 

«Ζητάμε να κλείσουν ο εναέριος χώρος, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια. Μεταφέραμε το σχετικό αίτημα στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα θέλουμε να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Άγκυρα. 

Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που έχει θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, όμως έχει χαρακτηρίσει τις κινήσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας απαράδεκτες.

Βάσει συμφωνίας του 1936 η Άγκυρα ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια και μπορεί να περιορίσει τη διέλευση από αυτά πολεμικών πλοίων, αν θεωρήσει ότι απειλείται ή στη διάρκεια πολέμου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top