Το Star στο Κίεβο: Οι μυστικές υπηρεσίες λένε ότι οι Ρώσοι δεν έφυγαν

Πώς θα περικυκλώσουν το Κίεβο

Ανάμεικτα είναι και σήμερα τα συναισθήματα των πολιτών στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο απεσταλμένος του Star στη χώρα, Σπύρος Λάμπρου, μεταφέρει εικόνες που δείχνουν το φαίνεσθαι αλλά και την αθέατη πλευρά. 

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποχωρούν τα στρατεύματα από την Κριμαία

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι \οι Ρώσοι δεν αποχωρούν από τα σημεία που έχουν εγκατασταθεί. Ωστόσο, δηλώνουν πως οι Ρώσοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αρκετές δυνάμεις ώστε να χτυπήσουν τη χώρα. 

Μαρία Ζαχάροβα: «Πότε θα εισβάλουμε; Θέλω να προγραμματίσω διακοπές»

Επίσης, το πρωί ένα αμερικανικό drone πέρασε πάνω από τις συνοριακές γραμμές της Ουκρανίας, προκειμένου να δει την κατάσταση που επικρατεί και να καταλάβουν αν όντως οι Ρώσσοι φεύγουν από το σημείο. 

Αυτή την ώρα υπάρχει έκτακτη σύσκεψη στο ουκρανικό Κοινοβούλιο με μέλη των μυστικών υπηρεσιών, καθώς έγινε κυβερνοεπίθεση σε δύο τράπεζες αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι Ουκρανοί θεωρούν πως αν δεχθούν επίθεση από τους Ρώσους θα υπάρξει ταυτόχρονο «χτύπημα» και σε άμυνα και σε οικονομία προκειμένου να παραλύσει η χώρα.

Πώς θα περικυκλώσουν οι Ρώσοι το Κίεβο

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Γιάννης Μπαλτζώης. 

Μπαλτζώης στο Star: Τα τρία σενάρια εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία

Ο κ. Μπαλτζώης μίλησε για το κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί περί απόσυρσης στρατευμάτων. Το Νάτο και η δύση αμφισβητεί την αποχώρηση στρατευμάτων και πιστεύουν πως στην πραγματικότητα αυξάνονται οι δυνάμεις στην Κριμαία. Ο λόγος που δεν πιστεύουν τους Ρώσους είναι διότι οι δυνάμεις που παρατάχθηκαν πέριξ της Ουκρανίας είναι από 93 έως 110 συγκροτήματα πεζικού και έχουν προωθήσει και πυραύλους. Η μισή ρωσική αεροπορία ουσιαστικά έχει μετακινηθεί προς τα δυτικά, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top