Μαρία Ζαχάροβα: «Πότε θα εισβάλουμε; Θέλω να προγραμματίσω διακοπές»

«Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της στα σύνορα», λέει το ΝΑΤΟ

Τι λένε οι ΗΠΑ για τις κινήσεις της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας - Ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη

Μετά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που «τρόλαρε» τη Δύση για τις πληροφορίες περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προέβη σε μια άκρως ειρωνική δήλωση.

Ειρωνεύεται ο Πούτιν: «Τι ώρα ξεκινάμε πόλεμο με την Ουκρανία;»

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν το πρόγραμμα των «επικείμενων εισβολών» της Ρωσίας στην Ουκρανία για το τρέχον έτος, ώστε να κανονίσει… τις διακοπές της.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τα Μέσα παραπληροφόρησης των ΗΠΑ και της Βρετανίας: Bloomberg, The New York Times και The Sun να δημοσιεύσουν το πρόγραμμα για τις επερχόμενες εισβολές μας για το έτος. Θα ήθελα να προγραμματίσω τις διακοπές μου», είπε στο κανάλι της στο Telegram.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποχωρούν τα στρατεύματα από την Κριμαία

Μαρία Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

Στόλτενμπεργκ:  «Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της στα σύνορα»

Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει με δυσπιστία την ανακοίνωση της Ρωσίας σχετικά με την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή της Κριμαίας.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, προέτρεψε τη Μόσχα να αποδείξει ότι πράγματι αποσύρει τα στρατεύματά της, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία αυξάνει περισσότερο τα στρατεύματά της:

Μένει να δούμε αν υπάρχει ρωσική αποχώρηση. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων και ότι περισσότερα στρατεύματα είναι καθ’ οδόν.

Διπλωματική λύση για την Ουκρανία και όχι πόλεμο βλέπουν οι αγορές!

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αποκλιμάκωση στο έδαφος. Αντιθέτως, φαίνεται ότι η Ρωσία συνεχίζει τη στρατιωτική ενίσχυση και δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα γραπτό έγγραφο ή γραπτές προτάσεις που στείλαμε στη Ρωσία στις 26 Ιανουαρίου και περιγράφει τα θέματα και τα σημεία στα οποία οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να καθίσουν και να συζητήσουν με τη Ρωσία για να προσπαθήσουν να βρουν μια πολιτική πορεία προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Το βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με την απομάκρυνση ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία.

Ακόμα, ο Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δε θα αποφασίσει αν η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ότι η συμμαχία βλέπει το νόημα περαιτέρω συνομιλιών.

Ο Oυκρανός υπουργός Άμυνας θεωρεί σταθερή την κατάσταση ασφαλείας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρεζνίκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις ρωσικές απειλές «δεν περιέχουν κάτι το μη αναμενόμενο» και ότι συνάδουν με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Σε τηλεοπτική του ομιλία ο υπουργός είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν εθνικές στρατιωτικές ασκήσεις, μια εκ των οποίων θα παρακολουθήσει και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Λευκορωσίας.

Ο γείτονας της Ουκρανίας έχει διαβεβαιώσει το Κίεβο ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική απειλή από το έδαφός του.

Ο Ρεζνίκοφ πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο Πέμπτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top