Μπαλτζώης στο Star: Τα τρία σενάρια εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία

Τριπλάσεις οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας συγκριτικά με της Ουκρανίας

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Γιάννης Μπαλτζώης. 

Ο κ. Μπαλτζώης μίλησε για τα τρία επικρατέστερα σενάρια εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία έχει τον τρίτο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και η Ουκρανία τον δέκατο. 

Ουκρανία: Έκτακτη σύσκεψη στο Κοινοβούλιο – Δεν πιστεύουν τίποτα

Στην πρώτη περίπτωση, η εισβολή μπορεί να γίνει στην περιοχή Λουκάνσκ και Ντόνεσκ με πρόσχημα την προστασία των Ρωσσόφωνων της περιοχής που έχουν ανακηρύξει αυτόνομο κράτος. 

Στην δεύτερη περίπτωση, οι Ρώσοι μπορούν να εισβάλλουν και μέσω της Κριμαίας, με σκοπό να ενώσουν τις περιοχές και να ελέγχουν πλέον πλήρω τη θαλάσσια περιοχή στο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό πως το εμπόριο της χώρας εξαρτάται πάρα πολύ από την Κριμαία. 

Ειρωνεύεται ο Πούτιν: «Τι ώρα ξεκινάμε πόλεμο με την Ουκρανία;»

Στην Τρίτη περίπτωση, αν η Ρωσία θελήσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία, εκτός από τα δύο σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα εισβάλλει και από τον Βορρά και την Λευκορωσία, με σκοπό να καταλάβουν το Κίεβο. 

«Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο» δηλώνει τώρα ο Πούτιν

O ουκρανικός στρατός έχει κινητοποιήσει αυτή τη στιγμή 145.000 άνδρες, αλλά και 30.000 αυτονομιστές. Αντίστοιχα, οι Ρώσοι έχουν 280.000 στρατιώτες και 34.000 αυτονομιστές. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top