Δολοφονία Τιμής: Σκότωσε την αδελφή του, αλλά αθωώθηκε!

Ελεύθερος ο δολοφόνος της σταρ των social media Qandeel Baloch

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο δολοφόνος και αδελφός της Πακιστανής σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Qandeel Baloch, αφέθηκε ελεύθερος από το Εφετείο του Πακιστάν, τρία χρόνια αφότου καταδικάστηκε σε ισόβια για τη «δολοφονία τιμής».

Φωτογραφίες της δολοφονημένης Qandeel Baloch/ φωτογραφία ΑΡ

Φωτογραφίες της δολοφονημένης Qandeel Baloch/ φωτογραφία ΑΡ

Η δολοφονία της Μπαλόχ το 2016 είχε πυροδοτήσει την εθνική κατακραυγή. Η 25χρονη κοπέλα ήταν μοντέλο, ηθοποιός, διάσημο πρόσωπο στα social media και ακτιβίστρια.

Την αποκαλούσαν «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν». Το πραγματικό της όνομα ήταν Fouzia Azeem.

Η Qandeel Baloch ήταν μοντέλο, ηθοποιός και την αποκαλούσαν «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν»- / φωτογραφία ΑΡ

Η Qandeel Baloch ήταν μοντέλο, ηθοποιός και την αποκαλούσαν «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν»- / φωτογραφία ΑΡ

Ο δικηγόρος του Waseem Baloch επιβεβαίωσε την αθώωσή του στο CNN. H δικαστική απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά οι δικηγόροι είπαν ότι ο Waseem ανακάλεσε την ομολογία του και οι γονείς του ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

Δολοφονίες τιμής: Ο Waseem Baloch δολοφόνησε την αδελφή του Qandeel Baloch/ φωτογραφία ΑΡ

Δολοφονίες τιμής: Ο Waseem Baloch δολοφόνησε την αδελφή του Qandeel Baloch/ φωτογραφία ΑΡ

Δολοφονίες Τιμές: Τη σκότωσε γιατί δεν του άρεσε που οι φίλοι του αντάλλασαν φωτογραφίες της

Ο Waseem Baloch συνελήφθη λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της αδελφής του και ομολόγησε ότι τη σκότωσε στο σπίτι της οικογένειας  στην πόλη Multan στην επαρχία Punjab του Πακιστάν. Παρά την παραδοχή του, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο και το 2019 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο δολοφόνος παραδέχτηκε αργότερα σε ένα βίντεο ότι ήταν «περήφανος» που σκότωσε την αδερφή του, προσθέτοντας ότι το να μοιράζονται οι φίλοι του φωτογραφίες και βίντεο της ήταν «υπερβολικό» για εκείνον.

«Τη νάρκωσα πρώτα και μετά τη στραγγάλισα», είπε. «Τα κορίτσια γεννιούνται για να μένουν σπίτι και να ακολουθούν τις παραδόσεις. Η αδερφή μου δεν το έκανε ποτέ αυτό» πρόσθεσε. 

Οι «δολοφονίες τιμής» συνήθως περιλαμβάνουν τη δολοφονία μιας γυναίκας από συγγενή της που πιστεύει ότι έχει ντροπιάσει την οικογένεια. Την εποχή της δολοφονίας της Qandeel Baloch, ο νόμος του Πακιστάν επέτρεπε στην οικογένεια του θύματος να δώσει χάρη σε έναν καταδικασθέντα δολοφόνο. Έτσι κι έγινε σε αυτήν την περίπτωση, όπου οι γονείς συγχώρησαν τον δράστη- γιο τους για τη δολοφονία του θύματος - κόρη τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top