Η χώρα που ανοίγει για πρώτη φορά για εμβολιασμένους τουρίστες σε 2 χρόνια

Μία από τις χώρες με τους αυστηρότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star (13/1/2021) για το πολιτικό - δικαστικό θρίλερ σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης Τζόκοβιτς 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η Αυστραλία, μία χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, πρόκειται να ανοίξει ξανά τα σύνορά της για τους εμβολιασμένους τουρίστες. 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η χώρα ανυπομονεί να υποδεχτεί εμβολιασμένους διεθνείς τουρίστες και άλλους κατόχους βίζας από τις 21 Φεβρουαρίου.

Η Αυστραλία διέθετε μερικούς από τους πιο αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, απαγορεύοντας στους περισσότερους ξένους να εισέλθουν στη χώρα από τον Μάρτιο του 2020.

Η χώρα θα ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες από τις 21 Φεβρουαρίου σε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακύρωσε τη βίζα του η Αυστραλία

Η Αυστραλία επέβαλε κάποιους από τους πιο σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον κόσμο στους πολίτες και τους μόνιμους κατοίκους της τον Μάρτιο του 2020 για να εμποδίσει την μετάδοση της νόσου. 

Όταν οι περιορισμοί στα σύνορα χαλάρωσαν τον Νοέμβριο ως απάντηση στο αυξανόμενο ποσοστό εμβολιασμών στον αυστραλιανό πληθυσμό, οι ξένοι φοιτητές και οι ειδικευμένοι μετανάστες είχαν προτεραιότητα έναντι των τουριστών για την επιστροφή τους στην Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον είπε ότι οι ανώτεροι υπουργοί του συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν ξανά για όλους τους εμβολιασμένους κατόχους βίζας από τις 21 Φεβρουαρίου.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδος του τενίστα στην Αυστραλία

Ωστόσο, τόνισε πως οι επισκέπτες πρέπει να έχουν απόδειξη εμβολιασμού. Αναφέρθηκε στον Σέρβο αστέρα του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς που απελάθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση τον περασμένο μήνα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Τα γεγονότα νωρίτερα μέσα στη χρονιά θα έπρεπε να είχαν στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα, νομίζω, σε όλους σε όλο τον κόσμο ότι αυτή είναι η προϋπόθεση  για είσοδο στην Αυστραλία», είπε ο κ. Morrison.

Η υπόθεση Τζόκοβιτς έδειξε ότι οι επισκέπτες που αποκτούν βίζα μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας πριν ξεκινήσουν για την Αυστραλία δεν εγγυάται ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου κατά την άφιξή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top