Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακύρωσε τη βίζα του η Αυστραλία

Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας - Τι είπε ο υπουργός Μετανάστευσης

Την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ.

Ο Σέρβος τενίστας οδεύει πλέον προς απέλαση και δεν έχει πλέον το δικαίωμα να αγωνιστεί στο αυστραλιανό Open.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Σέρβου ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, καθώς σε τρεις ημέρες ξεκινά το τουρνουά.

Αιχμές Τσιτσιπά για Τζόκοβιτς: Δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες

Εάν το δικαστήριο δεν δικαιώσει τον Τζόκοβιτς, θα απελαθεί αμέσως από τη χώρα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι έκανε χρήση της εξουσίας του, σύμφωνα με το άρθρο του νόμου περί μετανάστευσης, για να ακυρώσει τη βίζα που κατείχε ο Τζόκοβιτς «για λόγους υγείας και καλής τάξης».

«Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Morrison είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η βίζα του Τζόκοβιτς ανακλήθηκε (για πρώτη φορά) μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, αφότου αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν ότι «απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία» για να λάβει εξαίρεση εμβολίου.

Ο Τζόκοβιτς παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών και αιτούντων ασύλου, ενώ τη Δευτέρα δικαιώθηκε από το δικαστήριο και πήρε πίσω τη βίζα του.

Ο Σέρβος τενίστας έχει δεχθεί σκληρή κριτική μετά την παραδοχή του ότι, παρ’ όλο που ήξερε πως νοσούσε από κορωνοϊό δεν έμεινε σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε πως είχε κάνει ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο, το οποίο ανέφερε πως δεν είχε ταξιδέψει τις 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ στην πραγματικότητα είχε πάει στην Ισπανία. 

Παραδέχτηκε, επίσης, πως συνάντησε έναν δημοσιογράφο και έκανε φωτογράφηση ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top