Ιαπωνία: Δημιούργησαν τηλεόραση που προσφέρει και γεύση στον θεατή

Γλείφουν την οθόνη και νιώθουν τη γεύση του φαγητού που απεικονίζεται

Ο Χομέι Μιγιασίτα παρουσίασε την ”Taste the TV”/ Βίντεο από την εκπομπή «Breakfast Star» (12/1/22)

Καλή η όραση, καλή η ακοή, αλλά τι γίνεται με την γεύση; Πολύ σύντομα, η τηλεόραση δε θα αφορά μόνο τις δύο πρώτες αισθήσεις.

Ο Χομέι Μιγιασίτα παρουσίασε την ”Taste the TV”, μία τηλεόραση στην οποία μπορείτε να γλείψετε όποια γεύση προσφέρει η οθόνη της!

Ο Ιάπωνας καθηγητής αναπτύσσει τη συσκευή από το 2020 και το πρωτότυπο που παρουσίασε στέλνει ηλεκτρικά σήματα σε 10 δοχεία γεύσης, τα οποία ψεκάζονται στη σωστή αναλογία για να δημιουργήσουν μία συγκεκριμένη γεύση, που καλύπτει τη μεμβράνη της οθόνης.

Το όραμα του καθηγητή είναι να δημιουργήσει οθόνες, που μπορούν να γευτούν οι σεφ ή τηλεοράσεις στις οποίες μπορείς να ”κατεβάσεις” γεύσεις, όπως κάνει κανείς σήμερα με οπτικοακουστικό υλικό, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να γευτεί συνταγές από όλο τον κόσμο από το σαλόνι του σπιτιού του.

Ο Μιγιασίτα χρειάστηκε ένα έτος για να κατασκευάσει το πρωτότυπο και θεωρεί πως η ανάπτυξή του σε μία τελική εκδοχή για πώληση από μία εταιρία θα ήταν πολύ εύκολη, ενώ υπολογίζει πως το κόστος κατασκευής της δε θα ξεπερνούσε τα 900 δολάρια.

Δείτε την εκπομπή Breakfast Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top