Μετάλλαξη Όμικρον: Προσοχή εάν εμφανίσετε εξανθήματα - Το νέο σύμπτωμα

Τα σημάδια και τα εξογκώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

«Σαρώνει» την Ευρώπη η μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (23/12)

Ενώ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται, στο Ηνωμένο Βασίλειο οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στην νέα παραλλαγή του κορωνοϊού παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα μόλυνσης που δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα των πρώτων 48 ωρών!

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι αρκετά διαφορετικά από τα παραδοσιακά σημάδια του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν επίμονο βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της μυρωδιάς και της γεύσης σας.

Σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές, όπως η Δέλτα, τα συμπτώματα αυτού του μεταλλαγμένου στελέχους έχει βρεθεί ότι είναι παρόμοια με ένα κοινό κρυολόγημα. Και παρόλο που περιγράφονται ως «εξαιρετικά ήπια», τα συμπτώματα της Όμικρον φαίνεται να στοχεύουν διαφορετικά μέρη του σώματος.

Μετάλλαξη Όμικρον: Το δερματικό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε παιδιά

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα εξανθήματα στο δέρμα ακόμα ένα σύμπτωμα – Οι δύο τύποι

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, όσοι νοσούν με την Όμικρον ενδέχεται να εμφανίσουν ένα ακόμα σύμπτωμα: πρόκειται για δερματικά εξανθήματα, όπως ανέφεραν πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στη νέα παραλλαγή.

Πρόκειται για δύο τύπους εξανθήματος:

  • Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα.
  • Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Μετάλλαξη Όμικρον: Προσοχή σε εξογκώματα στα δάχτυλα

Ένα άλλο σύμπτωμα, ακόμα πιο σπάνιο, που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top