Βολιβία: 13 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Χίλιες οικογένειες υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους

Ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν μεγάλο μέρος της Βολιβίας, κόστισαν τη ζωή 13 ανθρώπων, ενώ καταστροφές προκλήθηκαν σε περίπου χίλιες οικογένειες, κατά τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Βραζιλία: Πάνω από 5000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

«Έχουμε πάνω από 1.000 πληγείσες οικογένειες, 13 ανθρώπους νεκρούς», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες, στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Ο κ. Καλβιμόντες επισήμανε ότι η κατάσταση στην επαρχία Σάντα Κρους (ανατολικά) είναι «πολύ κρίσιμη», καθώς υπερχείλισαν οι ποταμοί Ιτσίλο, Γκράντε και Πιραΐ, πλημμυρίζοντας κατοικημένες περιοχές και αγροτικές εκτάσεις με καλλιέργειες δημητριακών και ελαίων.

Στην κοινότητα Σαν Χουλιάν, 32 άνθρωποι στους οποίους δεν μπορούν να φθάσουν με άλλον τρόπο οι αρχές αναμένεται να απομακρυνθούν από τον αέρα τις επόμενες ώρες, πρόσθεσε ο κ. Καλβιμόντες.

Η βολιβιανή εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για καταρρακτώδεις βροχές στις επαρχίες Ποτοσί, Τσουκισάκα και Ταρίχα, στον νότο.

Ιαπωνία: Κατολισθήσεις και 20 αγνοούμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις

Τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν φουσκωμένους και υπερχειλισμένους ποταμούς στη Λα Πας, την πρωτεύουσα, και στην Κοτσαμπάμπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top