Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε και το χάπι της Merck από τον FDA

Μία μέρα μετά την έγκριση του αντίστοιχου χαπιού της Pfizer

Στο εσωτερικό της φαρμακοβιομηχανίας Merck όπου παράγονται τα αντιικά χάπια κατά του κορωνοϊού- δελτίο ειδήσεων Star 4/11/21

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα τη χρήση του αντιιικού χαπιού της Merck για τον κορωνοϊό, μετά την έγκριση ενός παρόμοιου χαπιού της Pfizer μία ημέρα νωρίτερα.

Κορωνοϊός: Πώς θα χορηγείται το χάπι της Merck - Ποιοι μπορούν να το πάρουν

Το σκεύασμα της Merck μολνοπιραβίρη (molnupiravir), το οποίο ανέπτυξε από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics, έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους περίπου κατά 30% σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο στην αρχή της ασθένειας.

Χάπι Merck: «Μπορεί να προκαλέσει πιθανές γενετικές μεταλλάξεις»

Ο οργανισμός ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ήπιας έως μεσαίας COVID από ενήλικες που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, και από εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές θεραπείας για τον κορωνοϊό ή δεν είναι κλινικά κατάλληλες για αυτούς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ένα συμβόλαιο αγοράς έως πέντε εκατομμυρίων δόσεων του φαρμάκου για 700 δολάρια ανά δόση.

Κορωνοϊός: «Δε θα μπορούν όλοι να πάρουν το χάπι της Pfizer»

Το φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών επειδή η μολνοπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο FDA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top