Κλείνουν σχολεία στο Κεμπέκ - Μόνο πέντε ώρες ανοιχτά τα εστιατόρια

Ρεκόρ κρουσμάτων στην επαρχία του Καναδά - Περίπου 4.500 καθημερινά

Ερευνητές από τον Καναδά ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέπουν νωρίτερα πόσες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με Covid-19 θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα.

Στο Κεμπέκ, τη δεύτερη πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, κλείνουν από σήμερα μπαρ, γυμναστήρια και καζίνο, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κριστιάν Ντουμπ, στην επαρχία καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων, περίπου 4.500 καθημερινά. Ο ίδιος κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να περιορίσουν τις προσωπικές επαφές τους όσο πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα (μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδας). (φωτ. αρχείου unsplash)

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη... Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στον ιό. Το σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο», είπε.

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο

Τα περισσότερα σχολεία κλείνουν από σήμερα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο για 5 ώρες καθημερινά (17.00- 22.00), ενώ όλοι οι αγώνες θα δίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον στη χώρα προκαλεί «φόβο», ενώ ο αρχίατρος του Καναδά προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας μπορεί πολύ γρήγορα να υπερφορτωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top