Τζόνσον: Χιλιάδες Βρετανοί διοργανώνουν rave party στη Downing Street

Αντιδράσεις μετά το νέο σκάνδαλο για το κορωνοπάρτι της κυβέρνησης

Ντάουνινγκ Στριτ

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν προσκληθεί σε rave party έξω την Downing Street την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά το σκάνδαλο που βγήκε στο φως σχετικά με το κορωνοπάρτι της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω lockdown πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Περισσότερα από 415.000 άτομα δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν, ενώ σχεδόν 585.000 άτομα «ενδιαφέρονται» να παρακολουθήσουν το event.

rave party Downing Street

Το πάρτι διοργανώνεται από τον DJ John Mancini, με τον κόσμο να παροτρύνεται να φέρει την παρέα του και το ποτό του και να συμμετέχει στο πάρτι.

Υπάρχει εκτεταμένη δημόσια οργή εναντίον του Μπόρις Τζόνσον, αφού προέκυψαν επιπλέον στοιχεία ότι οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στους πολίτες.

«Κατακερματίστηκε» το κόμμα του Μπόρις μετά το σκάνδαλο

Το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού έχει χάσει το προβάδισμά του έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος μετά τις αποκαλύψεις για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι που καταγγέλλεται ότι διοργανώθηκαν την εποχή του lockdown στην Downing Street.

Μια δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Times δείχνει ότι οι Τόρις του Τζόνσον έχουν χάσει το προβάδισμά τους και έχουν πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, από το 33% που βρίσκονταν στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι Εργατικοί αύξησαν το ποσοστό τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 37%.

Μπόρις Τζονσον σκάνδαλο

Ο Τζόνσον επέβαλε την Τετάρτη περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία, λίγες ώρες μετά την συγγνώμη που ζήτησε για την διαρροή του βίντεο που δείχνει στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ να διασκεδάζουν σε χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2020 στη διάρκεια του λοκντάουν κατά την οποία απαγορεύονταν αυτές οι εκδηλώσεις.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι έγιναν χριστουγεννιάτικα πάρτι στα οποία παραβιάστηκαν οι κανονισμοί που ίσχυαν και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τζόνσον έλεγε ψέματα όταν το διέψευδε, σύμφωνα με την «Times».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top