Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Νέα μέτρα έφερε η μετάλλαξη Όμικρον και ο κρύος καιρός

Τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης γεμίζουν με τη νέα έξαρση της πανδημίας/ AP

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη της Νέας Υόρκης υποχρεούνται να εμβολιαστούν από τις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio. 

Πρόκειται για ένα μέτρο που λαμβάνεται για πρώτη φορά σε πολιτεία των ΗΠΑ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλη τη χώρα είναι ήδη υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.

Οι ανεμβολίαστοι πληρώνουν πρόστιμο έως 600 ευρώ ανά τρίμηνο στην Αυστρία

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως όλα τα παιδιά ηλικίας 5- 18 ετών θα πρέπει να έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού με πρώτη δόση για την είσοδό τους σε χώρους γυμναστικής και εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας. Οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού με δύο δόσεις για την είσοδό τους στους ίδιους χώρους. 

Ο De Blasio άφησε να εννοηθεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι οι αλλαγές στην πολιτική των εμβολίων της πόλης θα μπορούσαν να έρθουν σύντομα, δεδομένων των τελευταίων προκλήσεων που τίθενται στον συνεχιζόμενο πόλεμο της πόλης με την πανδημία. 

ΗΠΑ: Τεστ στο σπίτι και νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς έφερε η Όμικρον

«Έχουμε την μετάλλαξη Όμικρον ως νέο παράγοντα. Έχουμε τον ψυχρότερο καιρό που θα δημιουργήσει πραγματικά επιπλέον προκλήσεις με την μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε ο de Blasio. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top