Η αμύθητη περιουσία της ερωμένης Πούτιν και η άγνωστη κόρη τους

Τα Pandora Papers έφεραν αποκαλύψεις για τον Ρώσο πρόεδρο

Πολλές αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή γνωστών προσωπικοτήτων παγκοσμίως έφερε η δημοσιογραφική έρευνα που ονομάστηκε Pandora Papers. Εκτός όμως από τα οικονομικά τους βγήκαν και τα προσωπικά τους!

Όπως για παράδειγμα… της φημολογούμενης -επί πολλά χρόνια- ερωμένης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η 46χρονη Svetlana Krivonogikh έχει μια αμύθητη περιουσία -ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων- που περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα και γιοτ. 

Ωστόσο, το οικονομικό της υπόβαθρο δε φαίνεται να μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την περιουσία. Η Krivonogikh μεγάλωσε σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, όπου μοιραζόταν την κουζίνα και το μπάνιο με πέντε ακόμα οικογένειες, ενώ το διάστημα που ήταν φοιτήτρια στον τομέα των επιχειρήσεων εργαζόταν ως καθαρίστρια σε κατάστημα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, φαίνεται όμως ότι απέκτησε έναν ευεργέτη, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ήταν ακόμα αντιδήμαρχος της γενέτειράς της, της Αγίας Πετρούπολης. Με τον Ρώσο πρόεδρο φέρεται να έχουν και μια κόρη.

Τον Σεπτέμβριο του 2003, όταν η Krivonogikh  ήταν 28 ετών και αφότου γέννησε ένα κοριτσάκι, μια υπεράκτια εταιρεία που ονομάζεται Brockville Development Limited - μέσω δύο άλλων εταιρειών του Παναμά - αγόρασαν για την ίδια ένα πολυτελές διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Μόντε Κάρλο. Έχει επίσης αποκτήσει ένα διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, όπως σημειώνει ο Guardian. 

Η Krivonogikh δεν είναι όμως η μόνη που φέρεται να έχει επωφεληθεί από τη μακροχρόνια σχέση της με τον Πούτιν. Πολλά άλλα άτομα, κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο έχουν βρεθεί με περιουσία στο Μονακό, όπου οι χαλαροί φορολογικοί νόμοι και οι πολιτικές έχουν κάνει το πριγκιπάτο αγαπημένη πόλη των πλουσίων και ισχυρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top