Ο Πούτιν έστειλε τον δήμαρχο να υποδεχτεί τον Ερντογάν στο Σότσι

Ενόχληση της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμφωνία - Νέα τουρκική Navtex

Η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, έχει ενοχλήσει την Άγκυρα. Ο Ερντογάν μετά τη διπλωματική ήττα χτύπησε την πόρτα του Πούτιν, ωστόσο η υποδοχή του στο Σότσι μόνο θριαμβευτική δεν ήταν.

Αυτή είναι η συμφωνία Στρατηγικής Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας

Ο Πούτιν όχι μόνο δεν έστρωσε κόκκινο χαλί για τον Ερντογάν, αλλά δεν τον υποδέχτηκε o ίδιος στο αεροδρόμιο του Σότσι. Έστειλε τον δήμαρχο. Πρόκειται για το δεύτερο καψόνι που του κάνει, μετά τον Μάρτιο του 2020, που τον άφησε να περιμένει στην αίθουσα αναμονής δύο ολόκληρα λεπτά. 

Όταν συναντήθηκαν το έπαιξαν δύο καλοί φίλοι που τους ενώνουν οι S-400 στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπάιντεν.

Τουρκία: Επιμένει ο Ερντογάν για τους S- 400

«Ο φίλος που παρουσιάζεται στην ανάγκη είναι ένας πραγματικός φίλος. Διότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω, στα βήματα που έχουμε κάνει ως τώρα» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: Πώς προστατεύει την ακεραιότητα της Ελλάδας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι δεν είναι εύκολο μερικές φορές να κάνεις διαπραγματεύσεις, αλλά πάντα υπάερχει ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα. 

Πονοκέφαλος για την Τουρκία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

Ο πρέσβης που θέλει να διορίσει στην Άγκυρα ο Μπάιντεν, Τζεφ Φλέικ, μέσα από το βήμα της Γερουσίας δηλώνει πως αν  πάρει τη θέση θα ξεκαθαρίσει στο καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν ότι αν αγοράσει πάλι ρωσικά όπλα θα ακολουθήσουν νέες κυρώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη από τις ΗΠΑ. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο ανέβασε φωτογραφία με τον γαλλικό όρο Agreman , αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνοι θα αποφασίσουν αν θα αναλάβει τελικά πρέσβης στη χώρα τους ή όχι μετά από τις δηλώσεις του. 

Νέα τουρκική Navtex: Δεσμεύει περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι πάντως εξέδωσαν νέα Navtex  που «κυκλώνει» το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ. Βγάζουν για έρευνες το YUNUS-S μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

Η γαλλική ασπίδα προστασίας στη χώρα μας έχει εκνευρίσει την Άγκυρα κάτι που αποτυπώνεται στα φιλοκυβερνητικά μέσα αλλά και στα αντιπολιτευόμενα. Χαρακτηριστικά η Χουριέτ γράφει «Η Ελλάδα μιλά για ειρήνη αλλά αγοράζει φρεγάτες από τον Μακρόν».

Στο μεταξύ, πάνω από το Αιγαίο σημειώθηκαν σήμερα 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές.   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top