Σκέφτονται να απαγορεύσουν την κατανάλωση κρέατος σκύλου στη Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα καταναλώνονται περίπου 1 εκατομμύριο σκύλοι τον χρόνο

Μουν Τζε Ιν/ Ap

Μία θετική είδηση έρχεται από την Νότια Κορέα, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βελτιώσει το σύστημα φροντίδας των εγκαταλελειμμένων ζώων. Σκέφτεται πως μάλλον έχει έλθει η ώρα να απαγορευτεί δια νόμου η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας.

Μπορεί στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη να έχει απαγορευθεί η κατανάλωση των ζώων συντροφιάς, ωστόσο στη Νότια Κορέα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σκύλους και γάτες στην κουζίνα τους, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως καταναλώνονται 1.000.000 σκύλοι το χρόνο. 

Σεούλ: Πτήση taxi drone πάνω από την πόλη - Θα λειτουργήσουν από το 2025

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ασιατική χώρα έχει θεσπιστεί νόμος που απαγορεύει το σφάξιμο των ζώων συντροφιάς αλλά δεν απαγορεύεται η βρώση τους. Έτσι, υπάρχουν πολλά εκτροφεία  με σκύλους, των οποίων το κρέας καταναλώνεται κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ σερβίρεται σε εστιατόρια και πωλείται σε κάποιες αγορές.

Έρευνες που πραγματοποίησαν ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων αποκάλυψαν πως οι πολίτες της Νότιας Κορέας είναι διχασμένοι σχετικά με το αν πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η κατανάλωση, με το 59% να υποστηρίζει τους νομικούς περιορισμούς.

Η παραδοσιακή πρακτική κατακρίνεται ιδιαίτερα στο εξωτερικό, με τον πρόεδρο Μουν Τζε – Ιν να αναφέρει πριν λίγες ώρες πως μάλλον ήλθε η ώρα να μπει ένα τέλος. 

Ν.Κορέα: Οικονομικός σύμβουλος απολύθηκε επειδή αύξησε το ενοίκιο ακινήτου

Ο Μουν Τζε Ιν πρότεινε υποχρεωτική καταχώρηση των ζώων συντροφιάς και την επιβολή υψηλών προστίμων για εγκατάλειψη ή κακοποίηση, ενώ σχολίασε: «Δεν έχει έλθει η ώρα να σκεφτούμε με σύνεση την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου;»
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top