Επεισόδια και στη Γαλλία από αντιεμβολιαστές  

Συμμαχία των αρνητών του εμβολίου με τα «Κίτρινα Γιλέκα»  

Παρίσι συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Γαλλία σε μεγάλη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Παρίσι, όπου αντιπαρατέθηκαν αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και διαδηλωτές.

Σύνταγμα: Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών

Φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία!», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ στη Γαλλία κατά των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19 υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα.

Η αστυνομία εκτίμησε πως ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν 11.000 στο Παρίσι και σχεδόν 150.000 στις συγκεντρώσεις σε μια εκατοστή πόλεις, μεταξύ των οποίων η Μασσαλία (νότια), όπου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν φωνάζοντας «Μακρόν, δεν θέλουμε το πιστοποιητικό σου». 

Επεισόδια και διαδηλώσεις στην Αυστραλία κατά του lockdown   

Στο Παρίσι, μια πορεία που αποτελείτο κυρίως από «κίτρινα γιλέκα», το κίνημα αμφισβήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ξεκίνησε από την Πλατεία της Βαστίλης, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. 

Αρκετές χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, σχεδόν όλοι χωρίς μάσκες, συγκεντρώθηκαν υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, της Μασσαλίωτιδας, στην πλατεία Τροκαντερό, στο δυτικό Παρίσι, έπειτα από κάλεσμα του ακροδεξιού  πρώην ευρωβουλευτή Φλοριάν Φιλιπό.

Παρίσι συγκέντρωση κατά του εμβολίου Φιλιπππό

Ομιλητής στη συγκέντρωση κατά του εμβολίου στο Παρίσι ο ακροδεξιός πολιτικός Φιλιπππό 

«Έλευθερία, ελευθερία» φώναζαν οι διαδηλωτές, που είχαν έρθει από το Παρίσι και από την επαρχία και συγκεντρώθηκαν γύρω από μία εξέδρα όπου είχαν στηθεί δεκάδες γαλλικές σημαίες. "Ελευθερία, δεν είμαι το πειραματόζωό σου", ήταν ένα από τα συνθήματα που αναγραφόταν σε ένα πανό.

Σε ένα tweet ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο αρχικά για «εννέα προσαγωγές» στο Παρίσι, όπου επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στα Ηλύσια Πεδία. "Καταδικάζω", πρόσθεσε, "με τον πιο έντονο τρόπο τις βίαιες συμπεριφορές που έθεσαν στο στόχαστρο αστυνομικούς, χωροφύλακες και δημοσιογράφους".

Οι κινητοποιήσεις αυτές σημειώνονται ενώ οι Γάλλοι δηλώνουν στην πλειονότητά τους υπέρ της απόφασης που έλαβε στις 12 Ιουλίου ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν να καταστήσει  υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και άλλα επαγγέλματα υπό την ποινή κυρώσεων.

Η επέκταση της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού στην πλειονότητα των δημόσιων χώρων συγκεντρώνει πάντως πλειονότητα θετικών απόψεων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε  την επομένη των ανακοινώσεων αυτών.

Το υγειονομικό πιστοποιητικό, που εφαρμόζεται ήδη σε πολιτιστικούς χώρους και χώρους ψυχαγωγίας, αναμένεται να επεκταθεί από τις αρχές Αυγούστου στα καφέ, τα εστιατόρια και τα τρένα.
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Εμμανουέλ Μακρόν είχε ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των εμβολιασμών στη Γαλλία: 39 εκατομμύρια άνθρωποι, το 58% του συνολικού πληθυσμού, είχαν λάβει μέχρι χθες Παρασκευή τουλάχιστον μία δόση και το 48% έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Συγκέντρωση κατά του εμβολιασμού στο Παρίσι

Από τη συγκέντρωση κατά του εμβολιασμού στο Παρίσι 

Όμως έπειτα από μια υποχώρηση της επιδημίας την άνοιξη, ο αριθμός των μολύνσεων εκτοξεύθηκε κατακόρυφα στη Γαλλία υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα, που είναι πολύ μεταδοτική, φθάνοντας από 4.500 στις 9 Ιουλίου σχεδόν τις 21.500 χθες. Η επιδημία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 110.000 θανάτους στη Γαλλία μέχρι σήμερα. 

Η εναντίωση στα κυβερνητικά μέτρα συνδέει διαδηλωτές που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας, των εμβολίων ή των περιοριστικών μέτρων με διάφορες και ευμετάβλητες διεκδικήσεις.

Το περασμένο Σάββατο, τουλάχιστον 110.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα κατά του εμβολιασμού και της «δικτατορίας» του υγειονομικού πιστοποιητικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top