Αγγλία: Αιφνίδιοι θάνατοι εξαιτίας του καύσωνα - Νεκρός 15χρονος σε λίμνη

Προειδοποιούν οι ειδικοί για τους κινδύνους- Τι να προσέχουν οι πολίτες

Συνωστισμός στις παραλίες της Αγγλίας λόγω καύσωνα- βίντεο ΑΡ

Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αγγλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τα αίτια του θανάτου τους να αποδίδονται στην κολύμβηση και το κύμα καύσωνα που «χτυπά» τη χώρα. Ανάμεσα στα θύματα κι ένας 15χρονος που ανασύρθηκε από λίμνη στο Knottingley, όπως δήλωσε η αστυνομία του δυτικού Γιορκσάιρ, χθες Τρίτη.

Οι αστυνομικοί έκαναν έκκληση για ενημέρωση των πολιτών, αφότου κλήθηκαν για περιστατικό με «άνδρα» που βρισκόταν αναίσθητος στο νερό. 

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «σαρώνει» τον Καναδά - Δεκάδες αιφνίδιοι θάνατοι

«Αυτό ήταν ένα τραγικό περιστατικό, στο οποίο ένα αγόρι έχει χάσει δυστυχώς τη ζωή του. Θα ήθελα να ενημερώσω τους ανθρώπους για τους κινδύνους που δημιουργεί το νερό σε ανοιχτές περιοχές» δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Tony Nicholson.

Kύμα καύσωνα στη Βρετανία, το 2020- φωτογραφία ΑΡ

Kύμα καύσωνα στη Βρετανία, το 2020- φωτογραφία ΑΡ

«Ακόμη και σε ημέρες τόσο ζεστές όσο είχαμε πρόσφατα, τα κανάλια μπορεί ακόμα να είναι πολύ κρύα και το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει κράμπες ακόμη και στους πολύ καλούς κολυμβητές» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι τα ρεύματα που δημιουργούνται από τις βάρκες μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα. «Μπορεί επίσης να υπάρχουν αντικείμενα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό» ανέφερε.

ΗΠΑ καύσωνας: Καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ μετά από 127 χρόνια!

Στο μεταξύ, μία σορός ακόμη ανασύρθηκε στον ποταμό Weaver. Εικάζεται ότι ανήκει σε 16χρονο αγόρι που αναζητούταν στην πόλη Frodsham.

Οι τελευταίοι θάνατοι έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για το κύμα καύσωνα, το οποίο χαρακτήρισαν «φυσική καταστροφή». Περισσότεροι από 2.500 θάνατοι συνδέθηκαν με τον καύσωνα το περασμένο καλοκαίρι, με τους 1.700 να καταγράφονται μόνο τον Αύγουστο – τον πιο θερμό Αύγουστο στην Αγγλία από το 2004.

Ο επιστήμονας του London School of Economics, Bob Ward, προειδοποίησε και για περαιτέρω θανάτους φέτος, καθώς οι καύσωνες γίνονται πιο συχνοί λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μάλιστα, είπε ότι σκοπεύει να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να τον προειδοποιήσει ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους λόγω καύσωνα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top