ΗΠΑ καύσωνας: Καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ μετά από 127 χρόνια!

Πάνω από 56 βαθμούς Κελσίου στην Καλιφόρνια

Οι υψηλές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ ταλαιπωρούν τους πολίτες / Reuters

Οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ υποφέρουν από υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ήδη από το Σαββατοκύριακο έπειτα από τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 127 χρόνια.

Ο καύσωνας τότε είχε στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, είχε επιβαρύνει το σύστημα ηλεκτροδότησης και είχε εξαντλήσει τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες.

Νέος καύσωνας προ των πυλών - Έρχονται 42άρια

Την Κυριακή, το θερμόμετρο έφτασε τους 54 βαθμούς Κελσίου στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, ενώ λίγο πριν τις 16:00 ξεπέρασε τους 56 βαθμούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν στο μεγαλύτερο τμήμα των δυτικών πολιτειών μέχρι και σήμερα.

Οι πολίτες προσπαθούν να δροσιστούν στο Λας Βέγκας / AP Images

Ο παρατεταμένος καύσωνας, ο οποίος συμπίπτει με μια πρωτοφανή ξηρασία, έχει ήδη προκαλέσει τουλάχιστον 116 θανάτους μόνο στο Όρεγκον, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της πολιτείας αυτής.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Βορειοδυτικού Ειρηνικού θα ήταν «ουσιαστικά αδύνατες» χωρίς την προκληθείσα από τον ανθρώπινο παράγοντα κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια μελέτη του World Weather Attribution, μια συνεργασία από επιστήμονες του κλίματος από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εμφανίζει στον χάρτη το μεγαλύτερο τμήμα της Καλιφόρνια και μεγάλα τμήματα του Όρεγκον, του Άινταχο, της Νεβάδα, της Γιούτα και της Αριζόνα με ροζ χρώμα που σημαίνει προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, δηλαδή για ίσως και υψηλότερες των 40 βαθμών Κελσίου.

Άλλα τμήματα των ίδιων πολιτειών, καθώς και η Ουάσινγκτον, το Νέο Μεξικό και το Κολοράντο, εμφανίζονται στον χάρτη με πορτοκαλί χρώμα που σημαίνει ότι αναμένουν θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 40 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top