Κίνα: Βρήκε ξανά τον γιο του 24 χρόνια μετά την απαγωγή του

Η ιστορία του πατέρα που συγκλόνισε τον κόσμο και έγινε ταινία

Η συγκινητική στιγμή που ο πατέρας από την Κίνα αγκαλιάζει ξανά τον γιο του μετά από 24 χρόνια. / βίντεο: ap

Ένας πατέρας από την Κίνα πάλευε σχεδόν μια ζωή να ξαναβρεί τον γιο του που είχε πέσει θύμα απαγωγής σε ηλικία δύο ετών. Τελικά κατάφερε να εντοπίσει το παιδί του μετά από 24 χρόνια σε ένα ταξίδι κατά το οποίο εξάντλησε όλες του τις οικονομίες και φορτώθηκε τεράστια χρέη.

Ο 51χρονος Γκούο Γκανγκτάνγκ άρχισε να ψάχνει για τον γιο του μετά την απαγωγή του από το σπίτι τους σε χωριό της ανατολικής επαρχίας Σαντόνγκ. Οι πρώτες έρευνές του δεν απέφεραν καρπούς, δεν βρήκε κανένα ίχνος του παιδιού του, αλλά ο Γκούο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και συνέχισε να ψάχνει για χρόνια.

εξαφάνιση Κίνα

Ο πατέρας κατάφερε να βρει τον γιο του μετά από 24 χρόνια συνεχούς αναζήτησης. / στιγμιότυπο από βίντεο του ap

εξαφάνιση Κίνα

Πώς κατάφερε να εντοπίσει τον εξαφανισμένο γιο του

Άρχισε να ταξιδεύει σε όλη την Κίνα με μια μοτοσικλέτα πάνω στην οποία είχε βάλει σημαία με την φωτογραφία του γιου του και με μια τσάντα γεμάτη με φυλλάδια για να τα μοιράσει στον κόσμο.

Κίνα - εξαφάνιση πατέρας

εξαφάνιση

Η αστυνομία εντόπισε τον Ιούνιο έναν άνδρα που ταίριαζε στην περιγραφή του γιου του στην κεντρική επαρχία Χενάν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua). 

Αφότου επιβεβαιώθηκε από εξετάσεις DNA ότι επρόκειτο για το παιδί του, προγραμματίστηκε συνάντηση την Κυριακή με τον 26χρονο πλέον γιο του, τον Γκούο Σιντζέν, ο οποίος είναι σήμερα δάσκαλος.

Ο γιος του Γκούο βρέθηκε αφότου το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να λυθούν ανεξιχνίαστες παλιές υποθέσεις παιδιών που είχαν απαχθεί.

Στο ταξίδι που έκανε με μοτοσικλέτα, ο Γκούο διένυσε περίπου 500.000 χιλιόμετρα και πήγε στις περισσότερες επαρχίες της Κίνας. Επίσης χρειάστηκε 10 μοτοσικλέτες.

βρήκε τον εξαφανισμένο γιο του

Ο πατέρας δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να αναζητεί το παιδί του. / στιγμιότυπο από βίντεο του ap

Κίνα: Ο πατέρας δημιούργησε ιστότοπο για εξαφανισμένα άτομα

Το 2012, ο Γκούο δημιούργησε και ιστότοπο τον «Τιάνια Σουνκίν» που σημαίνει «Βρες την οικογένειά σου φτάνοντας ως την άκρη του κόσμου». Έκτοτε ο ιστότοπος αυτός έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να εντοπίσουν μέλη των οικογενειών τους.

Η ιστορία του Γκούο Γκανγκτάνγκ έχει καλυφθεί εκτενώς από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια και ενέπνευσε και την ταινία του 2015 που σημείωσε μεγάλη επιτυχία «Lost and Love» με πρωταγωνιστή τον πολύ γνωστό Κινέζο ηθοποιό Άντι Λάου στον ρόλο χαρακτήρα που βασίστηκε στον Γκούο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία εντόπισε και διέσωσε φέτος 2.609 παιδιά που είχαν απαχθεί ή αγνοούνταν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ενήλικες που είχαν εξαφανιστεί ή απαχθεί όταν ήταν παιδιά. Ένα θύμα εντοπίστηκε έπειτα από 61 χρόνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top