Τελικός Euro 2020: Σύλληψη 45 ατόμων έπειτα από τη συμπλοκή οπαδών

Τι ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία για τα επεισόδια

Στιγμιότυπα από την επιστροφή της πρωταθλήτριας της Ευρώπης, Ιταλίας, στη Ρώμη (Reuters)

Στη σύλληψη 45 ατόμων προχώρησε η βρετανική αστυνομία, καθώς μετά τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας και της Αγγλίας. 

Euro 2020: «It's coming Rome» - Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης

«Πολλοί αξιωματικοί παραμένουν σε υπηρεσία, βοηθώντας τους φιλάθλους να απομακρυνθούν από το Γουέμπλεϊ ή το κεντρικό Λονδίνο. Είμαστε εκεί για να προσέξουμε την ασφάλειά σας», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών της πρωταθλήτριας του Euro 2020 Ιταλίας και Αγγλίας διαδραματίστηκαν εχθές, έπειτα τη λήξη του παιχνιδιού. Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε 45 συλλήψεις ατόμων.

Οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο Γουέμπλεϊ χωρίς εισιτήριο για τον τελικό

Τα μέτρα ασφαλείας στο στάδιο του Γουέμπλεϊ, όπου φιλοξενήθηκε ο τελικός του Euro 2020 μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας, ενεργοποιήθηκαν άμεσα, έπειτα από προσπάθεια δεκάδων οπαδών να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο από σημείο που δεν υπήρχαν σεκιούριτι. 

Euro 2020: Η απάντηση για το πέναλτι που ξεσήκωσε την Ευρώπη

Οι Ιταλοί φίλαθλοι πανηγυρίζουν τη νίκη της Ιταλίας στο Euro 2020, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης (φωτογραφία AP)

«Αντιμετωπίσαμε ένα περιστατικό που συνέβη στον ευρύτερο περιμετρικό χώρο της ασφάλειας του γηπέδου, με την υποστήριξη της αστυνομίας. Τα μέτρα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Δεν υπήρξαν παραβιάσεις στο εσωτερικό του γηπέδου», ήταν τα λόγια του υπεύθυνου του Wembley. 

 

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top