Τουρκία: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το θερινό του παλάτι

Χτίστηκε υπό άκρα μυστικότητα

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν φωτογραφίες με τις αρχιτεκτονικές απεικονίσεις από το ανάκτορο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το θερινό του παλάτι βρίσκεται στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο και στοίχισε 640 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 70 εκατ. δολάρια).

Όπως αναφέρει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Sozcu», το ανάκτορο αποτελείται από πέντε κτίρια, χτισμένα σε έκταση 92 στρεμμάτων. Σύμφωνα με πηροφορίες, το παλάτι αποτελείται από 300 δωμάτια ενώ γύρω του κατασκευάζονται και άλλα κτίρια για το προσωπικό. 

Το παλάτι χτίστηκε μεταξύ 2018 - 2021 υπό άκρα μυστικότητα στη θέση όπου βρισκόταν η παλαιότερη οικία στον Κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας. Ο τουρκο-βέλγος αρχιτέκτονας που σχεδίασε το θερινό ανάκτορο, είχε σχεδιάσει και το χειμερινό παλάτι του Τούρκου προέδρου στην Άγκυρα.

Το ανάκτορο της Άγκυρας, γνωστό ως το «Λευκό Παλάτι», αποτελείται από τρία κτίρια και έχει τουλάχιστον 1.150 δωμάτια, 17 ξενώνες, βοτανικό κήπο, πάρκο, βιβλιοθήκη και συνεδριακό κέντρο. Εκεί, στεγάζεται και το στρατιωτικό επιτελείο του σουλτάνου.

Το «Λευκό Παλάτι» έχει επίσης καταφύγια σε περίπτωση πιθανών επιθέσεων αλλά και ειδικό εργαστήριο που ανιχνεύει ουσίες που θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top