Μαϊάμι: Κατεδαφίστηκε το 12ώροφο κτίριο που είχε καταρρεύσει μερικώς

Επιτάθηκαν οι φόβοι ότι θα έπεφτε, καθώς πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Έλσα

Σε κατεδάφιση του 12ώροφου κτιρίου που είχε καταρρεύσει μερικώς προχώρησησαν οι αρχές του Μαϊάμι, χθες Κυριακή. 

Το τμήμα του κτιρίου που απέμενε όρθιο κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας), με βάση τα απευθείας πλάνα αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Μαϊάμι: Ανασύρθηκε νεκρό 7χρονο κορίτσι από τα χαλάσματα του κτιρίου

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχετα σε 24 νεκρούς, ενώ 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης, όμως η έρευνα θα συνεχιστεί, παρότι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί.

To κτίριο στο Μαϊάμι λίγο πριν την κατεδάφισή του - φωτογραφία ΑΡ

To κτίριο στο Μαϊάμι λίγο πριν την κατεδάφισή του - φωτογραφία ΑΡ

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου 12 ορόφων, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι αρχές φοβούνταν πως και το υπόλοιπο κτίριο θα έπεφτε, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων. Οι φόβοι αυτοί επιτάθηκαν καθώς πλησίαζε η τροπική καταιγίδα Έλσα.

Μαϊάμι: Νεκρός ανασύρθηκε ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής

«Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, αλλά επρόκειτο να προκαλέσει τη διασπορά «σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους», άρα «καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top