Γενέθλια για το πιο πρόωρο βρέφος στον κόσμο που επέζησε

Όταν γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ ήταν 131 μέρες πρόωρος και ζύγιζε μόλις 340 γρ.

Γενέθλια Για Το Πιο Πρόωρο Βρέφος

Kαμία πιθανότητα να ζήσει δεν έδιναν οι γιατροί στους γονείς του μικρού Ρίτσαρντ από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε πρόωρα μόλις πέντε μηνών, ζύγιζε όσο δυο μήλα, δηλαδή λίγο πάνω από 300 γραμμάρια και χωρούσε στη μια παλάμη των χεριών των γονιών του.

Ρίτσαρντ το πιο πρόωρο βρέφος

Ωστόσο ο μικρός Ρίτσαρντ τούς διαψεύδει σήμερα, στα πρώτα του γενέθλια. Κέρδισε μάλιστα μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πλέον πρόωρο μωρό που επέζησε. Έμεινε έξι μήνες στο μαιευτήριο, αλλά βγήκε νικητής.

 

 

Όταν πέρσι τον Ιούνιο ο Ρίτσαρντ Σκοτ Ουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 340 γραμμάρια, και χωρούσε στη χούφτα των γονιών του. Ποτέ κανένα βρέφος που γεννήθηκε 131 ολόκληρες ημέρες πριν την κανονική ημερομηνία γέννησής του δεν είχε καταφέρει να ζήσει. 

Στις αρχές του πέμπτου μήνα της κύησης η μητέρα του παρουσίασε επιπλοκές που την υποχρέωσαν να γεννήσει το παιδί της υπερβολικά πρόωρα.

«Όταν ο Ρικ και η Μπεθ έλαβαν συμβουλές για το τι να περιμένουν με ένα βρέφος γεννημένο τόσο πρόωρα, η ομάδα των ειδικών μας τους έδωσε 0% πιθανότητες», είπε η δρ Στέισι Κερν, η νεογνολόγος που φρόντιζε τον Ρίτσαρντ στο Νοσοκομείο Παίδων στη Μινεσότα.

«Ήξερα ότι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του Ρίτσαρντ θα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ένιωθα πως εάν τα κατάφερνε τότε, θα επιβίωνε, είναι μαχητής», πρόσθεσε.

Λόγω του κορωνοϊού, οι γονείς του δεν ήταν σε θέση να μένουν στο προσκέφαλο του παιδιού τους, κι έτσι αναγκάζονταν να μεταβαίνουν καθημερινά στη Μινεσότα από το σπίτι τους στο Ουισκόνσιν για να βλέπουν τον Ρίτσαρντ και να του δίνουν δύναμη.

«Φροντίζαμε να είμαστε πάντα εκεί και να τον στηρίζουμε. Νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε να τα ξεπεράσει όλα διότι γνώριζε ότι μπορούσε να βασίζεται σε εμάς», είπε ο Ρικ, ο περήφανος πατέρας, που μπορεί πλέον να χαρεί τη Γιορτή του Πατέρα με όλη του την καρδιά.

Τελικά τον Δεκέμβριο, έξι μήνες μετά τη γέννησή του, ο Ρίτσαρντ πήρε εξιτήριο και ήρθε για πρώτη φορά στο σπίτι του, ενώ πέρασε και στο Βιβλίο Γκίνες.

Στις 5 Ιουνίου ο Ρίτσαρντ γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, με τους γονείς του και τους τρεις σκύλους τους. Η ζωή είναι πλέον όλη μπροστά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top