Κύπρος: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου

Αννίτα Δημητρίου

Με 25 ψήφους η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το sigmalive.com, πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής προερχόμενη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗ.ΣΥ) μετά τον Γλαύκο Κληρίδη.

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1985 και κατάγεται από τους Τρούλους Λάρνακας και την κατεχόμενη Αμμόχωστο στην Κύπρο.

Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο University of Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρξε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από τον Ιούνιο του 2016.

Εκλογές Κύπρος - Αναστασιάδης: «Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό»

Διετέλεσε γραμματέας της Βουλής, αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και  Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και Πρέσβειρα Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το 2018 ήταν εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές και το 2020 διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top