Koρωνοϊός: Όσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν θα πληρώνουν το τεστ στο Βέλγιο

Μειωμένος ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων

Δείτε το ρεπορτάζ της Αντιόπης Σωτηρίου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τον θάνατο γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της

Άτομα που δεν είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR τεστ αυτό το καλοκαίρι, ενώ όσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να καταβάλουν το πλήρες κόστος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke στην Επιτροπή Υγείας του Βελγικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Brussels Times.

Λόγω καθυστερήσεων στηις παραδόσεις εμβολίων, πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να βασίζονται σε ένα αρνητικό τεστ PCR για να επιτραπεί να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, εξήγησε ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι Brussels Times.

Johnson & Johnson: Πέθανε γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της στο Βέλγιο

Ο Vandenbroucke είπε ότι «παρακαλάει την κυβέρνηση να διαθέσει τεστ PCR» σε όσους δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν. «Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται ένα οικονομικό ή ένα δωρεάν τεστ», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δεθα πρέπει να ισχύει «για όσους αρνήθηκαν τον εμβολιασμό». Η τυπική τιμή για ένα τεστ PCR στο Βέλγιο είναι 46,81 €, αλλά ορισμένα νοσοκομεία χρεώνουν έως και 90 €. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με λίγα χρήματα μπορούν επίσης να πληρώσουν ένα τεστ PCR», δήλωσε ο Vandenbroucke.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε δηλώσει στο φλαμανδικό δίκτυο VTM ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η ΕΕ για να καταστούν τα τεστ πιο οικονομικά δεν ήταν “αρκετά”. «Νομίζω ότι, δεδομένου ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει την εκστρατεία εμβολιασμού, εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε αυτά τα τεστ διαθέσιμα με χαμηλότερο κόστος αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Vandenbroucke, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις είναι ακριβές, ειδικά για οικογένειες με πολλά παιδιά που θέλουν να πάνε σε οικογενειακές διακοπές, καταγράφουν οι Brussels Times.

«Σχεδόν όλες οι χώρες θα απαιτήσουν ένα τεστ. Γι `αυτό νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε οικονομικό», τόνισε.
Χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Βελγίου για την Ανάκαμψη, Thomas Dermine, δήλωσε ότι τα δωρεάν PCR τεστ θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή για ορισμένες ομάδες ανθρώπων που δεν είχαν ακόμη πρόσβαση στον εμβολιασμό, όπως οι νέοι. Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης «ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο σε αυτό, για να αποτρέψει ορισμένα άτομα από το κάνουν κατάχρηση», αναφέρουν οι Brussels Times.

Μειωμένος ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων

Την ίδια ώρα από 23 μέχρι και 29 Μαϊου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι 1.740 μειωμένος κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano. Το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι 1.063.499. Χθες επιβεβαιώθηκαν 1.498 νέα κρούσματα.

Βέλγιο: Χαλαρώνει το lockdown η χώρα - Τι θα ανοίξει πρώτα

Ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων κατά το ίδιο διάστημα είναι 13,1 (-31,9%), ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είναι 24.968 (12.612 στη Φλάνδρα, 9.126 στη Βαλλονία και 3.230 στις Βρυξέλλες). Χθες έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι στο Βέλγιο λόγω κορωνοϊού.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών είναι 84,9 (-22% σε σχέση με πριν από επτά μέρες). Χθες πήραν εξιτήριο 152 άτομα.

Χθες νοσηλεύονταν 1.161 άτομα στα νοσοκομεία της χώρας (-71 σε σχέση με προχθές), εκ των οποίων οι 403 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (-35) και 253 διασωληνωμένοι (-23).

Ο αριθμός μολύνσεων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι 253,7 (-19%), το ποσοστό θετικότητας είναι 4,6%, ενώ ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 0,86.

Ο ημερήσιος μέσος όρος σε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 43.622 (-12%). Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 4.666.836 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 50,7% του ενήλικου πληθυσμού, και 2.140.527 με τη δεύτερη δόση (23,2%). Χθες χορηγήθηκαν συνολικά 95.040 δόσεις εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top