Μακελειό με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια - Τουλάχιστον 8 οι νεκροί

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη για τους πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα μέσα σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε ο Ράσελ Ντέιβις, αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο Ντέιβις ανέφερε πως ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο, αλλά δεν μπορούσε να πει αν σκοτώθηκε από πυρά ή αν αυτοκτόνησε. 
 

Μακελειό Καλιφόρνια

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα, κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.  

Το Σαν Χοσέ, μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Ένας τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News ανέφερε ότι το κτίριο δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό, οπότε ο δράστης θα χρειαζόταν να διαθέτει πρόσβαση υπαλλήλου ή να έκανε διάρρηξη για να εισβάλει στο κτίριο. 

πυροβολισμοί Καλιφόρνια
 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top