Μ.Βρετανία: Ανοίγουν μουσεία και κινηματογράφοι στις 17 Μαΐου

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην Αγγλία

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην Αγγλία / Reuters

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι από την επόμενη εβδομάδα οι Βρετανοί θα μπορούν να πιούν την μπίρα τους και μέσα στις παμπ, να πάνε στον κινηματογράφο ή να επισκεφθούν κάποιο μουσείο, καθώς αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί, μετά τη μείωση, κατά μία βαθμίδα, του επιπέδου συναγερμού για την πανδημία της Covid-19.

Μ.Βρετανία: Εκτός «πράσινης» λίστας η Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Τουρκία

«Αυτή η άρση των περιοριστών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα», εκτίμησε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Δήλωσε μάλιστα «πεπεισμένος» ότι πολύ σύντομα η Βρετανία θα είναι σε θέση να προχωρήσει «ακόμη πιο μακριά».

Σε αυτό το τρίτο στάδιο άρσης των περιορισμών, που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 17 Μαΐου, οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δέχονται πελάτες και στο εσωτερικό τους. Μέχρι τώρα, λειτουργούν μεν, μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπούν επίσης οι συγκεντρώσεις μέχρι και έξι ατόμων, από δύο διαφορετικά νοικοκυριά, στα σπίτια. Στο ύπαιθρο, οι συγκεντρώσεις άνω των 30 ατόμων παραμένουν απαγορευμένες.

Βρετανία: Οι κάτω των 40 ετών μπορούν να εμβολιάζονται με Pfizer ή Moderna

Συγγενείς και φίλοι θα μπορούν επίσης και πάλι να αγκαλιαστούν, κάτι που δεν ήταν εφικτό εδώ και πολλούς μήνες. Είναι μια συμβολική στιγμή «ένα βήμα προς την ώρα εκείνη όπου θα μάθουμε να ζούμε με υπευθυνότητα με την Covid», είπε ο Τζόνσον, καλώντας όλους τους συμπατριώτες τους «να κάνουν τις επιλογές τους» βασιζόμενοι όμως στις επιστημονικές συστάσεις για το πώς θα προστατεύσουν καλύτερα τους γύρω τους.

Μουσεία, κινηματογράφοι και γήπεδα θα μπορούν και πάλι να δεχτούν κόσμο, αλλά σε περιορισμένο αριθμό.

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην Αγγλία

Νωρίτερα, οι επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών των τεσσάρων επαρχιών (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) πήραν την απόφαση να μειώσουν κατά μία βαθμίδα, από το τέσσερα στο τρία, το επίπεδο συναγερμού για την πανδημία.

Μ. Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ινδικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού  

Χάρη κυρίως στους εμβολιασμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς και η πίεση στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σημαντικά. «Ωστόσο, η Covid εξακολουθεί να κυκλοφορεί με τους ανθρώπους που προσβάλλονται και διαδίδουν τον ιό καθημερινά, για αυτό πρέπει όλοι μας να παραμείνουμε σε επιφυλακή», τόνισαν.

Μέχρι σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 127.000 θάνατοι από την Covid-19. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόνο τέσσερις θάνατοι, κανένας εκ των οποίων στην Αγγλία - αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020.

Ο Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες «να παραμείνουν σε επιφυλακή» κυρίως λόγω των παραλλαγών του νέου κορονοϊού. «Μολονότι τίποτα δεν μας οδηγεί προς το παρόν να θεωρούμε ότι αυτές οι παραλλαγές είναι ανθεκτικές στα εμβόλια, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της εξάπλωσής τους», επέμεινε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top