Iσραήλ: Τουλάχιστον 44 νεκροί – Ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική εορτή 

Τραγωδία από τον πανικό που προκάλεσε ο συνωστισμός

Video του AP για την τραγωδία στο Ισραήλ  

Τραγωδία στο Ισραήλ με τουλάχιστον 44 νεκρούς που ποδοπατήθηκαν τη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς Μεγάλη Παρασκευή, όπως  ανέφεραν το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της χώρας και πηγές προσκείμενες σε νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τα θύματα φαίνεται ότι ποδοπατήθηκαν ύστερα από τον συνωστισμό που επικράτησε στη θρησκευτική εορτή.  

Ισραήλ τραγωδία ποδοπάτημα

Τραγικός ο απολογισμός από τον πανικό που προκάλεσε ο συνωστισμός σε θρησκευτική εορτή στο Ισρααήλ  

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). 

Ισραήλ: Στόχος η ανάκαμψη του τουρισμού μετά την εκστρατεία εμβολιασμού

Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.
 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 

«Οι σκέψεις μας είναι με τον ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν» στο βόρειο Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το ΥΠΕΞ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top