Ιράκ: 82 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο στη Βαγδάτη

Νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό

Τουλάχιστον 82 είναι οι νεκροί και 110 οι τραυματίες από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο στη Βαγδάτη, όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ η τραγωδία, που έχει προκαλέσει οργή στο Ιράκ, αποδίδεται σε αμέλεια.

Πολλά θύματα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα, όταν οι φιάλες οξυγόνου εξερράγησαν, προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά, η οποία πολύ γρήγορα κατέκαψε τις ψευδοροφές και άλλα εύφλεκτα υλικά.

νεκροί από τη φωτιά σε νοσοκομείο στη Βαγδάτη

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε κατεπειγόντως τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα νοσοκομεία για να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων οδυνηρών συμβάντων στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Χαλίντ αλ Μουχάνα, ανακοινώνοντας στην κρατική τηλεόραση τον νέο απολογισμό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο νοσοκομείο Ιμπν Χατίμπ, στην περιοχή της Γέφυρας Ντιγιάλα.

Συγγενείς των ασθενών όρμησαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τους αγαπημένους τους. 

Ένας άνδρας που είχε πάει να  επισκεφθεί τον αδελφό του περιέγραψε ότι κάποιοι άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. 

φωτιά σε νοσοκομείο στη Βαγδάτη

«Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε, σαν να καίγονταν καύσιμα… Έβγαλα τον αδελφό μου στον δρόμο, δίπλα στο φυλάκιο ασφαλείας. Μετά, γύρισα πίσω και έφτασα στον τελευταίο όροφο, που δεν κάηκε. Βρήκα ένα κορίτσι, γύρω στα 19, που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, κόντευε να πεθάνει», είπε ο Άχμετ Ζάκι. 

«Την πήρα στους ώμους και έτρεξα κάτω. Ο κόσμος πηδούσε… Γιατροί έπεφταν πάνω σε αυτοκίνητα. Όλοι πηδούσαν από τα παράθυρα. Κι εγώ συνέχισα να ανεβαίνω, να βγάζω έξω ανθρώπους», πρόσθεσε.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Όμως πολλοί συγγενείς παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο, πολλές ώρες αφότου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους πουθενά αλλού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top