Τουρκία: Βουλευτής «ευχήθηκε» στον Ερντογάν να μην καταλήξει στην κρεμάλα

Για «ψέματα» και «προδοσία» κατηγορεί ο Σουλτάνος την αντιπολίτευση

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (21/04)

Ξεσπαθώνει η αντιπολίτευση στην Τουρκία και εκτιμά πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να καταλήξει στην κρεμάλα ως προδότης. Ο ίδιος ο σουλτάνος, πάντως, δείχνει να μην μπορεί ακόμη να ξεπεράσει τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και όσα έγιναν στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Διάβημα της Ελλάδας σε Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού

Μετά τη διπλωματική νίκη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην έδρα τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ξεσπαθώνουν εναντίον του Ερντογάν. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος του ευχήθηκε να μην καταλήξει στην κρεμάλα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντνάν Μεντερές το 1961.

Τουρκία: Αντιδρά στη θωράκιση του Αιγαίου... με απειλές ότι θα χάσουμε νησί

Ο Σουλτάνος του απάντησε με… μήνυση.

Μίνι ανασχηματισμός μες στη νύχτα από τον Ερντογάν

Την ίδια ώρα, προκειμένου να μην φανεί ότι ο Τσαβούσογλου τα έκανε μαντάρα στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, δεν τον «ξήλωσε» στον μίνι ανασχηματισμό που έκανε μες στη νύχτα.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μόνο τρεις αλλαγές στα υπουργεία του οικονομικού κύκλου:

  • Μεμέτ Μους είναι ο νέος Υπουργός Εμπορίου
  • Ντεριά Γιανίκ υπουργός Οικογένειας
  • Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργός Εργασίας

Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση για την οικονομία

O Ερντογάν υπεραμύνθηκε σήμερα της χρήσης από την κεντρική τράπεζα των αποθεμάτων της σε ξένο συνάλλαγμα για να στηρίξει την οικονομία, απορρίπτοντας τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, η οποία απαιτεί εξηγήσεις.

Κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγουν εδώ και ημέρες μια εκστρατεία στην Τουρκία με το σύνθημα «Πού πήγαν τα 128 δισεκατομμύρια» δολάρια, το ποσό, σύμφωνα με εκείνα, που «εξαφανίστηκε» από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας το 2019 και το 2020.

Στην αντεπίθεση, οι αρχές έχουν επιδοθεί αυτήν την εβδομάδα σε ένα κυνήγι για τα πανό που αναφέρουν τα «128 δισεκατομμύρια» και τα οποία αναρτήθηκαν σε κτίρια διαφόρων πόλεων της χώρας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Ωστόσο, δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της συγκεκριμένης εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ερντογάν έσπασε τη σιωπή του σήμερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «ψεύδεται» και ότι διαπράττει «προδοσία» υπονοώντας πως η κεντρική τράπεζα σπατάλησε τα αποθέματά της προς όφελος ορισμένων επιχειρήσεων προσκείμενων στην εξουσία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κεντρική τράπεζα διέθεσε αυτά τα χρήματα για να στηρίξει την οικονομία σε ένα πλαίσιο επιβαρυνόμενο από την πανδημία του νέου κορVνοϊού. Επιβεβαίωσε πως 165 δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το πλαίσιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top