Μινεσότα: Παραιτήθηκε η αστυνομικός που σκότωσε 20χρονο Αφροαμερικανό

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο αρχηγός της αστυνομίας

Διαδηλώσεις και εντάσεις μετά τη δολοφονία 20χρονου Αφροαμερικανού στη Μινεσότα. Video Reuters

Παραιτήθηκαν ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ της Μινεσότα και η αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο Αφροαμερικανό Ντόντε Ράιτ μετά από συμπλοκή με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου.

ΗΠΑ: Ακόμα ένας Αφροαμερικανός νεκρός από πυρά αστυνομικών

Ο δήμαρχος Μάικ Έλιοτ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την απόλυση τόσο του αρχηγού της αστυνομίας, Τιμ Γκάνον, όσο και της Κιμ Πότερ, της αστυνομικίνας που πυροβόλησε τον Ράιτ.

Την Κυριακή στη διάρκεια ελέγχου που συνδεόταν με τις πινακίδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ράιτ, η Πότερ, με προϋπηρεσία 26 ετών στο σώμα, τράβηξε, όπως υποστήριξε, το όπλο της αντί για το τέιζερ.

Μινεσότα: «Τον σκότωσα γιατί μπέρδεψα το τέιζερ με το όπλο μου»

Η Μινεάπολις ζει από την Κυριακή νύχτες διαδηλώσεων και έντασης, μετά τον θάνατο του νεαρού, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκης του λευκού πρώην αστυνομικού για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Μινεσότα διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις στη Μινεσότα κατά της αστυνομικής βίας. AP Images

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο χθες για «τραγικό» θάνατο του Ράιτ, τονίζοντας ότι περιμένει να δει τι θα δείξει η έρευνα για το συμβάν. 

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε και αυτός από την πλευρά του σήμερα «πλήρη και διαφανή» έρευνα του περιστατικού που οδήγησε στον θάνατο του νεαρού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top