Sofagate: Ο Ντράγκι χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Ερντογάν

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου - Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα

Σάλος με τη στάση Ερντογάν απέναντι στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν /AP Hub Video

«Δικτάτορα» χαρακτήρισε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε στην Ρώμη.

Sofagate: H Άγκυρα ρίχνει την ευθύνη στην ΕΕ για το αλαλούμ με τα καθίσματα

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που έγινε στον Ιταλό πρωθυπουργό σχετικά με την στάση του προέδρου Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απάντησε:

«Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύω ότι δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά και με στεναχώρησε πάρα πολύ η ταπείνωση που αναγκάστηκε να δεχθεί η πρόεδρος της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν. Πρέπει να πούμε ότι με αυτούς τους δικτάτορες -ας τους ονομάσουμε όπως πρέπει - με τους οποίους όμως υπάρχει η ανάγκη να συνεργαστούμε, πρέπει να είμαστε σαφείς: Εκφράζοντας την διαφωνία μας, σε ότι αφορά τις απόψεις, τις συμπεριφορές, τις απόψεις μας σε ότι αφορά την κοινωνία, αλλά συγχρόνως να είμαστε και έτοιμοι να συνεργαστούμε, με στόχο το συμφέρον της χώρας μας. Αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο σουλτάνος υποδέχτηκε στην Άγκυρα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ωστόσο υπήρξε μια αμήχανη στιγμή καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είχε ετοιμάσει μόνο... δύο πολυθρόνες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να μείνει για λίγο όρθια και μετά να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τους δύο άνδρες.

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τους χαρακτηρισμούς

Σύμφωνα με το TRT Haber, η Τουρκία κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις.

Άμεση ήταν και η απάντηση του Τούρκου υπουρηού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω Twitter. «Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας, και του τις ανταποδίδουμε», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top