Τουρκία: Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν - Φεύγει ο Τσαβούσογλου

Τα σενάρια για το ΥΠΕΞ και η επιστροφή του γαμπρού του Τούρκου προέδρου

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (01/04)

Ο απομονωμένος διπλωματικά Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να διασωθεί με έναν ανασχηματισμό - άνοιγμα προς τη Δύση, όπως «μαρτυρούν» τα σενάρια για τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια. 

State Department: Η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να αποσυρθεί για λίγες μέρες από το προσκήνιο, αφού ετοιμάζει ανασχηματισμό.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μία λίστα άγνωστης προέλευσης, που δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να βγάλει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το ΥΠΕΞ. Όπως όλα δείχνουν, δε θα χρίσει υπουργό την Τανσού Τσιλλέρ, όπως είχε αρχικά ακουστεί, αλλά το δεξί του χέρι, Ιμπραήμ Καλίν. Ο Ερντογάν τον έστειλε στις διερευνητικές που έγιναν τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη. 

Τουρκία Τσαβούσογλου

Ποιος θα αναλάβει τα ηνία του τουρκικού ΥΠΕΞ μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου; ap images

Στην ίδια λίστα «φιγουράρει» και το όνομα του γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ που έφυγε επεισοδιακά ως «διεφθαρμένος» και τώρα φαίνεται να οδεύει προς το υπουργείο ενέργειας. Διεθνολόγοι εκτιμούν ότι με μια τέτοια κίνηση, ο Ερντογάν θα στείλει μήνυμα προς τις αγορές, αλλά προς το εσωτερικό του. 

γαμπρός Ερντογάν

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. ap images

 

Οι Τούρκοι «σταυρώνουν» τον Ερντογάν

Το ποτήρι για τον τουρκικό λαό, έχει ξεχειλίσει. Δημοσκόπηση «σταυρώνει» τον Ερντογαν, καθώς μόλις το 26,7% στηρίζει την απόφαση του σουλτάνου να αποσύρει τη χώρα από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και το 52.3% εναντιώνεται. 

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα περιστατικά βίας κατά γυναικών στη χώρα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top